Dilan Polat ve Engin Polat tutuklandı

Dilan Polat ve Engin Polat'ın aralarında bulunduğu 18 şüpheliden 12'si tutuklandı. Tutuklama kararının ardından Dilan Polat, "Oğlum sana kim bakacak" diye bağırdı.

GİRİŞ 05.11.2023 07:11 GÜNCELLEME 05.11.2023 10:07
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla gözaltına alındı. Operasyon kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak Anadolu Adliyesine sevk edildi. 6 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

İFADELER YAKLAŞIK 4 SAAT SÜRDÜ

Sabah saat 09.00'da adliyeye getirilen 18 şüphelinin saat 10.30'da ifadeleri alınmaya başladı. Şüphelilerin sorguları için 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Yaklaşık 4 saat süren sorgunun ardından 18 şüpheliden Engin ve Dilan Polat'ın aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılma talebiyle hakimliğe sevk edildi. Dilan Polat'ın sorgusu 5 dakika sürerken, Engin Polat'ın sorgusu 10 dakika sürdü. 

Hakimliğe sevk edilen 18 şüphelinin sorguları saat 20.40'da başladı. Dilan Polat'ın hakimlik sorgusu esnasında baygınlık geçirdiği ve durumunun iyi olduğu öğrenildi. 18 şüphelinin sulh ceza hakimliğindeki sorgusu yaklaşık 6 saat sürdü. Toplam 19 saat süren işlemlerin ardından 18 şüpheliden aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat'ın olduğu 12 kişi tutuklanırken 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“OĞLUM SANA KİM BAKACAK"

Tutuklama kararının ardından Dilan Polat, “Oğlum sana kim bakacak" diye bağırdı. 

TUTUKLULAR CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Mahkemenin kararından sonra adliyedeki işlemleri tamamlanan tutuklular güvenlik önlemleri altında cezaevine gönderildi. Şüpheli yakınlarının ise gece boyunca adliyenin önünde çıkacak sonucu bekledikleri görüldü.

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • merke 5 ay önce Şikayet Et
    içeride bol bol hava atarlar eeeee sahtekarliklari yapmadan düşündecektin çocuğunun olduğunu beter olun onun bun paralarıyla hava nasıl atılırmış yaşayın içeride !! lüks yataklarda
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    dilan polat ı hiç sevmem ama sırf oğlu için üzülüyorum
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlar gibi binlercesi var devlet kimi uzun süre hapis verdi mesela grey market araba getirenler ne oldu bir af geldi bütün arabalar resmi oldu kazanan kazandı
    Cevapla
  • vatan1 5 ay önce Şikayet Et
    türk adaletini sosyal medya belirler bizim burda adam öldürenler inanki 15 gün içeride kalmadı birde öldürülenin kardeşini tutuklamışlar ben bunları tanımam sosyal medyaya düştükleri için tutuklandılar
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    max. iki ay yatar çıkarlar. bunlar medyaya düştükleri için ordalar yoksa yığınla bu işi yapanlar var. Büyük emlakci ve büyük kuyumculara dikkat...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü