Ahilik Yarışması'nın ödülleri verildi

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı (TDPV) tarafından her yıl düzenlenen 2. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ahilik Yarışması'nın ödülleri verildi
Ahilik Yarışması'nın ödülleri verildi
GİRİŞ 07.11.2023 17:55 GÜNCELLEME 07.11.2023 17:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı'nın (TDPV), Ahilik ve Ahi Evran’ın tanıtılmasına, anlaşılmasına, yaşattığı evrensel değerlerin hatırlatılmasına ve bu değerlerin günümüz dünyasına ışık tutmasına katkı sağlamak amacı ile açtığı yarışmalarda dereceye giren öğrenciler belli oldu.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik her yıl düzenlenen resim, masal/öykü, şiir ve deneme dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yarışmalara toplam 205 eser ile başvuru yapılırken bu eserlerden 170’i jüri heyeti tarafından değerlendirmeye alındı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL YAĞMURU 

Değerlendirmelerin sonucunda resim dalında birinciliği İstanbul, Ankara ve Batman’dan başvuran öğrenciler kazandı.

İlkokul öğrencisi Ezo Güngör, ortaokul öğrencileri Busenaz Ögel ve Yağmur Sena Çeken, lise öğrencisi Nursima Azgan resim dalında birinci oldular ve Apple iPad tablet ödülü kazandılar.

YURT DIŞINDAN DERECEYE GİREN OLMADI 

Kastamonu’dan masal/öykü yarışmasına katılan ortaokul öğrencisi Bahar Ulupınar ve Konya’dan deneme yarışmasına başvuran lise öğrencisi Yavuz Selim Demirkol da dallarında birinci olarak yine aynı ödülü aldılar.

Aydın, Çankırı, Eskişehir, Gaziantep, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli ve Mersin’den yarışmalara başvuran diğer öğrenciler de ikincilik ve üçüncülük ödülü olan Apple Watch ve Airpods ödüllerini aldılar.

Yarışmalarda başarılı olan ve sıralamaya giren diğer öğrencilere de mansiyon ödülü olarak resim seti ve kitap seti hediye olarak gönderildi. Yarışmalarda bu sene yurt dışından dereceye giren bir eser olmadı.

3. ULUSLARARASI AHİLİL VE AHİ EVRAN YARIŞMALARI YAKINDA 

Resim dalında Ankara’dan dereceye giren ortaokul öğrencisi Yağmur Sena Çeken ve lise öğrencisi Yağmur Güçlü'ye ödüllerini Vakıf Başkanı Dr. Abdullah Çalışkan, Vakıf Genel Merkezinde bizzat verdi.

Çalışkan yarışmalarda dereceye giren tüm öğrencileri tebrik etti; onları yetiştiren ailelerine, öğretmenlerine ve yöneticilerine de teşekkür etti. Çalışkan, 3. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışmalarının da yakında duyurulacağını belirtti.

Çalışkan dereceye giren öğrencilere gönderdiği mektubun sonunda şunları söyledi:

“Senin gibi kardeşlerimizin Ahilik teşkilatı ve bu teşkilatın kurucusu Ahi Evran hakkında bilgi sahibi olması geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Ahilik yarışmasından ödül almış biri olarak hayatının bundan sonraki sürecinde hem Ahilik ilke ve esaslarına uygun yaşamanı hem de Ahiliği ve Ahi Evran’ı arkadaşlarına ve toplumumuza daha iyi anlatmanı ümit ederim”.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 2
  • ziyaretçi 5 ay önce Şikayet Et
    Ahilik devam etseydi ve tüm Türkiye'de uygulansaydı enflasyon falan olmazdı. Ama önüne gelen esnaf olduğu için enflasyonda sorunda büyük.
    Cevapla
  • Abd 5 ay önce Şikayet Et
    Tek umudum Türk Devletleri teşkilatı. Bu batının bize verebileceği zerre kadar örf adet insan hakları yoktur. Sürü katiller bundan sonra avucunu yalarlar hele bir kuraldan bahsetsinler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..