İstanbul Valisi Gül: İstanbul’da 2023'te yanan ormanların tamamı tekrar dikilmiş olacak

Beykoz’da 26 Temmuz’da yanan ve zarar gören 21,6 hektarlık çalılık ve ormanlık alanda, 34 bin 500 çam fidanı İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımıyla dikildi. Vali Gül "Bu yıl içerisinde yanan ormanların tamamı tekrar dikilmiş olacak” dedi.

GİRİŞ 08.11.2023 15:46 GÜNCELLEME 08.11.2023 17:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul'un Beykoz ilçesinde 26 Temmuz'da çıkan yangında 21,6 hektarlık ormanlık alan zarar görmüştü. İstanbul Valiliği koordinasyonunda yapılan çalışmalar ile birlikte 21,6 hektarlık yanan alana 34 bin 500 çam fidanı dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikim törenine İstanbul Valisi Davut Gül, Orman Bölge Müdürü Celal Pir, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, askeri yetkililer ve öğrenciler katıldı. Vali Gül, yanan alanda öğrenciler ile birlikte fidan dikiminde bulundu.

“KALAN KISIMLARI DA AĞAÇLANDIRACAĞIZ”

Törende konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, “Türkiye yüzyılının ilk ormanını bugün İstanbul’da öğrencilerimizle birlikte dikmiş olacağız. Burası bu sene içinde yangın sonucu yanan bir alanımızdır. Orman teşkilatımız yanan ormanları her sene, yılı içinde tamamlıyor ve onu tekrardan millete ve devlete kazandırmış oluyor. Gördüğünüz alan İstanbul’da yanan ormanların yaklaşık yüzde 45’ini oluşturuyor. Kalan kısmını da yıl içinde ağaçlandıracağız. İstanbul’da 2023 yılı içerisinde yanan ormanların tamamı tekrar dikilmiş olacak” dedi.

 

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • fidanoğlu 5 ay önce Şikayet Et
    Çam fidanı dikmek zorundamıyız,, daha kolay tutuşabilen başka bir ağaç dikilsinki yanınca çok zarar versin,,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik