Ve beklenen haber geldi: Kar yağışı geliyor

Türkiye kurak geçen yaz mevsiminin ardından soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Uzmanlar kar yağışı için peş peşe uyarılarda bulundu.

GİRİŞ 15.11.2023 07:43 GÜNCELLEME 15.11.2023 09:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı hava dalgası tüm Türkiye'yi etkisi altına aldı. Yurdun batı kesimlerinden başlayan yağışlı hava kütlesi, ülkenin doğusuna doğru ilerlemeye devam ediyor.

Hafta sonu içinse kar yağışı uyarısı geldi. Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, hava durumu ile ilgili canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İşte Öztel'in o açıklamaları;

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENEN YERLER

"Türkiye'de bugün yağmurlu bir salı gününe uyandık. Batı bölgelerden yağmurlar yavaş yavaş ayrılıyor. İç Anadolu'nun doğusunda ve Karadeniz'de bugün kuvvetli yağacak. Kuvvetli yağışların risk oluşturabileceği alanları söyleyelim.

Giresun, Ordu çevresinde ve Artvin, Rize etrafında ve Doğu Akdeniz'de Hatay ve Gaziantep bugün kuvvetli yağış altında. Doğu Anadolu'da Erzincan, Elazığ arasında kuvvetli yağıyor. Doğu Anadolu'da saatlerce yağacak bu yağmur ve bölgede bazı yerlerde saydığım 56 merkezde su baskınları tehlikesi riski var.

DOĞUDA KAR, BATIDA YAĞMUR

Doğudaki kuvvetli yağışlar henüz kar şeklinde değil. Sıcaklık yüksek olduğu için yağmur olarak düşüyor ama cuma günü ve cumartesi günü özellikle hafta sonuna doğru perşembe gecesinden sonraki iki gün bu kesimde Doğu Anadolu'da yağışlar biraz kar şeklinde de atıştırabilir. Türkiye'nin doğusuna mevsimin ilk kar yağışı geçtiğimiz haftalarda gerçekleşti. Ama bu sefer daha geniş alanlarda, daha kuvvetli, biraz daha örtüsü kalın kar görebiliriz.

Batı bölgelerdeki kar severler, kış severler biraz bekleyecek. Batı bölgelerde kar yağışları ile ilgili yeni bir haber yok. Pazar, pazartesi yani bu hafta sonu Uludağ ve belki 2000 metre civarında olan Batı Karadeniz dağlarında biraz kar görebiliriz.

Türkiye'de batıda da, doğuda da yağışlar  kesiliyor. Ancak perşembe günü sabah saatleri tekrar İstanbul'da da, Marmara'da da, Batı Karadeniz'de de, bir yağmur geçişi bekliyoruz. Perşembe günü yine sabaha dikkat.

İSTANBUL'DA NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

Prof. Dr. Orhan Şen de kar yağışı ile ilgili açıklamada bulundu. Şen, “İstanbul ve Ege bölgesi için şuan söz konusu değil. Bu haftanın sonunda ve önümüzdeki haftanın başında Anadolu’da kar var. Karadeniz’in iç kesimleri, Erzurum ve Sivas’ta kar var. İstanbul’da muhakkak kar yağacak ama ne zaman göreceğimize gelirsek Ocak, Şubat aylarında olacak” dedi.

 

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Müberra 5 ay önce Şikayet Et
    İnşaAllah... bir sabah gelecek kardan aydınlık...
    Cevapla
  • Ankaralı 5 ay önce Şikayet Et
    Zaten herkes İstanbul'da yaşıyor değil mi !! Yine sipariş vermişler 80 il gereksiz değil mi
    Cevapla
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    Kesin konuşmayın, tahmin ediliyor deyin... Her şeyi en iyi bilen Allah'tır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!