İzmir'de raydan çıkan metro duvara çarptı

Son dakika haberi: İzmir’de seyir halindeki metro, Sanayi durağında raydan çıkarak duvara çarptı. Bölgeye çok sayıda ekibin sevk edildiği öğrenildi. İzmir Metro ise kazayı "arıza" diyerek geçiştirmeye çalıştı.

İzmir'de raydan çıkan metro duvara çarptı
İzmir'de raydan çıkan metro duvara çarptı
GİRİŞ 16.11.2023 12:16 GÜNCELLEME 16.11.2023 14:48
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İzmir'de seyir halindeki metro raydan çıkıp istasyon duvarına çarptı. Kazada 3 kişi hafif yaralandı, metro aracı ve istasyonda ise hasar meydana geldi.

Kaza, saat 12.00 sıralarında Bornova Sanayi Metro İstasyonu’nda meydana geldi. Fahrettin Altay - Evka 3 seferini yapan metro aracı istasyona girdiği sırada raydan çıkıp duvara çarptı. Çarpmanın etkisiyle istasyondaki ve vagonlardaki yolcular panik yaşadı. Bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, hafif yaralandıkları belirtilen 3 kişi tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Kazanın ardından yolcular tahliye edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "Evka-3 yönünde sefer yapan metro trenimizin son vagonu, Sanayi İstasyonu girişinde raydan çıkmış ve peron duvarına çarpmıştır. Yaralı olmaması en büyük sevincimizdir. Kazanın nedeninin belirlenmesi için teknik inceleme başlatılmıştır. Trenin kaldırılması çalışmaları sürmektedir. Tek hattan işletim, 15 dakikada bir servis olacak şekilde devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildi.



SEFERLER TEK HATTAN YAPILIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, metroyu bulunduğu hattan kaldırmak için çalışma başlattı. Vagonun ilk olarak yeniden raya sokulup ardından da çekileceği belirtildi. Öte yandan kaza sebebiyle metro seferleri de tek hat üzerinden gecikmeli olarak devam ediyor. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İZMİR METRO'DAN TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM: ARIZAYMIŞ!

İzmir Metro'nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, tren arızası nedeniyle seferlerin gecikmeli yapıldığı belirtildi. 

İzmirli vatandaşlar, arıza değil kaza olduğunu belirterek, İzmir Metro'nun yanlış bilgi vermesine tepki gösterdi.

KAYNAK: İHA, HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 59
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    arızalıysa sefere çıkarıp insanları niçin dolduruyorsunuz içine. insan hayatı ne kadar gayri ciddi bu kokuşmuş kafalar için..
    Cevapla
  • Hans 5 ay önce Şikayet Et
    Çok komik...
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 5 ay önce Şikayet Et
    raydan çıkan metro değil chpnin ta kendisidir
    Cevapla
  • Mevlüt Aykılıç 5 ay önce Şikayet Et
    Chp de yoldan çıktı. Hdp nin , bölücülerin yoluna girdi⚠️⚠️⚠️
    Cevapla
  • Bozoklu Turan 5 ay önce Şikayet Et
    Abem laiklikde bir hasar var mı...???? Eğer laikliğimiz sapasağlamsa hiç problem değil , izmirli için bu hiiiiiç kafaya takılacak bir mesele değil....!!!! HAFAZANALLAH O METRO YA BİR DE ATATURK HEYKELİNE FALAN ÇARPSAYDI....!!!!!! İZMİRLİNİN BAŞINA TAŞ YAĞMAZ MIYDI....???? ALLAH (!) KORUMUŞ.... DUVAR DEDİĞİN NE Kİ BİR GUNLUK İŞ , ONARILIR , DERT EDECEK BİŞEY YOK....!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı