Havaların soğumasıyla hamsi fiyatları düşüşe geçti

Havaların soğumaya başlamasıyla hamsi fiyatları da düşmeye başladı. Balığın bollaşması fiyatların 50 liraya düşmesini sağladı.

Havaların soğumasıyla hamsi fiyatları düşüşe geçti
Havaların soğumasıyla hamsi fiyatları düşüşe geçti
GİRİŞ 21.11.2023 14:06 GÜNCELLEME 21.11.2023 14:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Edirne’de havaların soğuması ve Marmara Denizi'nde balığın bollaşması ile birlikte hamsinin fiyatı 50 liraya kadar düştü.

Denizlerde yaşanan hamsi bolluğu, hem fiyatları düşürdü hem de tezgâhları şenlendirdi. Geçtiğimiz günlerde kilosu 100 liradan satılan hamsinin fiyatı 50 liraya kadar geriledi. Fiyatların düştüğünü gören vatandaşlar, sıraya girerek balık almaya başladı.
Yaşanan bolluk hem satıcının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. Hamsi, bolluk sonrası kilogramı 50 liradan alıcısını buldu. Balıkçı Yusuf Çimen, ilerleyen günlerde fiyatların daha da düşmesini beklediklerini söyledi.

"Balık, tavuk etinden daha ucuz"

Balık fiyatlarının tavuk etinden daha ucuz olduğunu söyleyen Çimen, hamsi bolluğunun tezgahlara yansıdığını ve fiyatların 50 liraya kadar düştüğünü aktardı. Balık almaya gelen vatandaşlardan İlhan Abdül, torunlarının balık çok sevdiğini ve fiyatın düştüğünü görünce 3 kilo aldıklarını aktardı.

Balık pazarında alışveriş yapan Fatma Şişoğlu, fiyatın düştüğünü görünce hemen aldıklarını ve ilerleyen günlerde dolaba koymak için daha fazla almayı düşündüklerini söyledi.

Balık tüketiminin sağlık açısından da faydalı olduğunu söyleyen vatandaşlardan Mübeccel Üner, fiyatının düşmesine sevindiklerini söyledi.

Edirne’de yaşayan Karadenizli vatandaşlardan Yunus Ekşi, fiyatların düşmesine sevindiklerini ve Edirnelilerin hamsiye doyacağını belirtti.

Denizlerde yaşanan bolluk sonrası balık fiyatlarının ilerleyen günlerde daha da düşmesi bekleniyor.

KAYNAK: İHA
Yasin Karanfil Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Yasin Karanfil

Editör Hakkında

1989 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2012 yılında Kocaeli Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. Kocaeli'de yerel basında muhabir olarak çalıştı. Dijital ajansta başladığı sosyal medya editörlüğü mesleğini çeşitli basın kuruluşlarında devam ettirdi. Haber7.com'da Haber Şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • HAYAT 5 ay önce Şikayet Et
    finduk büyüklüğünde çöp çöp yenmez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!