İstanbul'da motokuryeye çarparak ölümüne neden olan sürücü "asli kusurlu" bulundu

Fatih'te, motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne yol açtığı öne sürülen Somali uyruklu otomobil sürücüsü, bilirkişi raporunda "asli kusurlu" bulundu.

GİRİŞ 08.12.2023 00:57 GÜNCELLEME 08.12.2023 00:58
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında 30 Kasım'da meydana gelen ve motokurye Yunus Emre Göçer'in hayatını kaybettiği kazaya ilişkin soruşturma sürüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu olduğu öğrenilen sürücü M.H.Ş.M. hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Savcılık zanlının kusur durumunun tespiti için bilirkişiden rapor istedi. Bilirkişi raporunda, araç sürücüsü zanlının "asli kusurlu" bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

ŞÜPHELİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Şüpheli M.H.Ş.M'nin ifadesine de yer verilen raporda, şüphelinin, olay günü motokurye Göçer'in kullandığı motosikletle bir anda sinyal vermeden frene basıp sağa dönüş yaptığını ve yanında kaskının bulunmadığını söylediği kaydedildi.

M.H.Ş.M'nin, Göçer'in durması ve yolun kenarında kaldırıma doğru dönüş yaptığı esnada kendisinin frene bastığını ancak duramadığını ve istemeden motosiklete çarpmak durumunda kaldığını ifade ettiği belirtilen bilirkişi raporunda, olayın devamında Göçer'in savrulduğunu ve düştüğünü, bu esnada aracının hızının 50-55 km/h civarında olduğunu, kendisinin de yolun kenarında durarak Göçer'in yanına gittiğini anlattığı aktarıldı.

GÖÇER'İN KUSURU BULUNMADI

Bilirkişi raporunda kamera görüntülerinin incelendiği vurgulanarak, motosikletin en sağ şeritte yavaşladığı, ancak aracın yavaşlamayarak motosiklete doğru yaklaştığı, motosikletin durma derecesinde en sağ banket boşluğuna ilerlerken aracın yavaşlamayıp arka sağ kısımdan çarptığı kaydedildi. Motosikletin savrulduğu, aracın ise kameranın olduğu açıda tam duramadığı belirtildi. Raporda, kurye Yunus Emre Göçer'in kontrollü şekilde yavaşlayarak sağ tarafa geçiş yapması nedeniyle, kaza esnasında Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre herhangi bir ihlal ve kusurunun bulunmadığı belirtildi. Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun ise önde giden aracı yeterli ve güvenli mesafeden izlemediği, araçlar arasında mesafe bırakmadığı gerekçesiyle asli kusurlu olduğu vurgulandı. Rapor, savcılığa sunuldu. Savcılıkça şüpheli hakkında yeniden bir değerlendirme yapılacağı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında 30 Kasım'da meydana gelen kazada ağır yaralanan motokurye Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde toplanan bir grup motokurye, basın açıklaması yaparak otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki göstermişti.

 

KAYNAK: AA, DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • maydanoz 4 ay önce Şikayet Et
    Bir şey çıkmaz. adam Somali Cumhurbaşkanı ogluymuş.
    Cevapla
  • üzüldüm 4 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Ümit 4 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.ama artık şu moto kuryelere çözüm bulmak lazım.içlerindeki trafik magandası kuryeleri ayırın artık.yollards hertürlü hareket bir çok ihlal saygısızca sürüş.
    Cevapla
  • ofli 4 ay önce Şikayet Et
    Adaleti asla elden bırakmamak lazım. Asla ırka, soya, toplumdaki konuma bakmamak lazım. Her yönü ile asil olmalı. Huzur be barış öyle gelir
    Cevapla
  • Ya hak 4 ay önce Şikayet Et
    kasıtlı olarak yapmıştır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Simit fiyat tarifesinde yeni karar!
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?