Bahçelievler’de 100. Yıla Özel Nostaljik Tramvay

Bahçelievler Belediyesi Cumhuriyetimizin 100. yılına özel, %100 yerli ve elektrikli nostaljik tramvayı, 100. Yıl Cumhuriyet Tramvayı bugün itibariyle seferlerine başladı.

Bahçelievler’de 100. Yıla Özel Nostaljik Tramvay
Bahçelievler’de 100. Yıla Özel Nostaljik Tramvay
GİRİŞ 14.12.2023 20:28 GÜNCELLEME 14.12.2023 20:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul’un simgeleşmiş nostaljilerinden olan kırmızı tramvay artık Bahçelievler Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde. %100 yerli ve elektrikli olan 100. Yıl Cumhuriyet Tramvayı, cadde üzerindeki seferlerine başladı.

Kırmızı tramvay caddede nostaljik bir hava estirecek

Kadıköy ve Taksim’in yanı sıra Bahçelievler’de de nostaljik bir hava oluşturacak kırmızı tramvayın diğer tramvaylardan farkı yerli, çevre dostu olması ve enerjinsin bir bölümünü güneş panellerinden alması. İstanbul’un hem yaya hem de toplu taşıma trafiğinin yoğun bir noktasında yer alacak olan 100. Yıl Cumhuriyet Tramvayı caddeye yeni bir kimlik kazandırması da bekleniyor.

Nostaljik tramvayla birlikte caddede yenileme çalışmaları da yapılarak; güzergâhı kırmızı şeritlerle sınırlandırıldı, Arnavut kaldırımı desenli yol oluşturuldu. ledler aydınlatması güçlendirildi ve yaya yürüyüş yolundaki renkler, desenler ve resimlerle caddeye estetik bir görünüm kazandırıldı.

‘100. Yıl Cumhuriyet Tramvayı’ tamamen ücretsiz!

40 yolcu kapasiteli tramvay, tam şarj ile yaklaşık 15 saat hizmet verebilecek ve tamamen ücretsiz olacak. Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde bir uçtan diğer uca sürekli gidip gelecek olan tramvayın her iki tarafında da sürüş kokpiti mevcut. Böylelikle sürücüsü her iki taraftaki direksiyondan aracı idare edebilecek.

Açılış töreninde konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, İstanbul’un en yeni ilçelerinden Bahçelievler’e çok yakışacağını belirterek, “Dünyanın en güzel şehirlerinden İstanbul’un simgesi tramvayı komşularımızla buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Hazırlıklarını tamamladığımız kırmızı tramvayımız caddemizi nostaljik bir hava katacak.” dedi.

Tramvay İstanbul’un güzelliğini hatırlatıyor

Törene katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “Bizim belediyecilik anlayışımızda ‘O sokakta bu yapılır mı? Burada bu olur mu’ değil. Biz milletimize her zaman daha iyisi, daha güzeli yaraşır diyerek hizmet ettik. İşte o anlamda Bahçelievler’imizde bugün de güzel bir hizmetin açılışını hep beraber yapacağız. Bu nostaljik tramvayımız, hem bir nostalji havası, hem bir ziyaret destinasyonu olması anlamında bir katkıda bulunurken ve diğer taraftan da ulaşım hizmeti görecek.” şeklinde konuştu.

İstanbul’un güzelliğini, eski günlerini hatırlatan nostaljik tramvay, trafiğe kapalı olan Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde bugünden itibaren kullanılmaya başlandı.  

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • ALAADDİN YÜCESOY 4 ay önce Şikayet Et
    Sayın Başkanım. Dr. Hakan Bahadır . Sizlerin güzelliğinizin yansıması sonucunda yapmış bu değerli hizmet ve emeklerinizden dolayı tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Sevgi ve saygılarımla.
    Cevapla
  • Hasan 4 ay önce Şikayet Et
    Gereksiz bir masraf,caddenin bir bastan diğer başa mesafesi 100 metre
    Cevapla
  • İsimsiz 4 ay önce Şikayet Et
    Doğru söylüyorsun gereksiz aslında oraya ŞÖYLE KOCAMAN BİR HEYKEL YAPILSAYDI DAHA İYİ OLURDU DEĞİLMİ OZAMAN ÇOK İYİ OLMUŞ DERDİNİZ AYIP AYIP EMEĞE VE YAPILAN HIZMETE SAYGI GÖSTERİN
    Cevapla
  • ALAADDİN YÜCESOY 4 ay önce Şikayet Et
    Gereksiz dimi. Herhangi bir siyasi görüş ile söylemiyorum.Bu yapılan hizmetin o kısmi yer de olsa,Ticari alışverişi hareketlendireceği gibi, kaynaşma ve birliktelik kazandıracaktır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri