Çok sayıda il için uyarı! Yoğun kar yağışı geliyor

Batı Karadeniz'de akşam saatlerinden itibaren kuvvetli yağmur, yüksek kesimlerde orta kuvvette ve yer yer kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Doğu Karadeniz'de ise yarın kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

GİRİŞ 23.12.2023 17:57 GÜNCELLEME 23.12.2023 19:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Meteorolojİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, Batı Karadeniz'de beklenen kuvvetli yağışların bu akşam saatlerinden itibaren Düzce ve Sinop'ta kuvvetli yağmur, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Karabük'te kuvvetli yağmur yer yer karla karışık yağmur, Bolu'nun yüksekleri, Çankırı'nın kuzeyi, Düzce'nin doğu ve yüksekleri ile Zonguldak'ın, Bartın'ın ve Sinop'un iç ve yüksek kesimlerinde orta kuvvette ve yer yer kuvvetli kar, Kastamonu il genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan, bölgede beklenen kuvvetli yağış nedeniyle Sinop, Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Düzce, Bolu, Karabük ve Çankırı için "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu.

DOĞU KARADENİZ'DE YARIN KUVVETLİ YAĞIŞ VE KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre yarın Doğu Karadeniz'de beklenen yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Artvin'in kuzey kesimlerinde çok kuvvetli yağmur ile sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in 600-800 metre üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Artvin'in kuzey iç kesimlerinde (Arhavi'nin iç kesimleri, Murgul, Borçka) yoğun kar yağışı öngörülüyor.

Kar yağışı ve fırtınanın etkili olduğu Ardahan'da tırlar yollarda kaldı.

Yağışlar nedeniyle sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı alması beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı ile bölgenin yüksek ve dağlık kesimlerinde tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

MARMARA'YA FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Marmara Denizi'nde rüzgarın bugün öğle saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın akşam saatlerinde etkisini yitirmesi öngörülüyor.

KARADENİZ'İ MARMARA'YA BAĞLAYAN YOLDA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Karadeniz'i İstanbul'a bağlayan D-100 karayolunun Kemikli Geçidi mevkisinde kar yağışı etkili olmaya başladı.



Karabük'ün Eskipazar ilçesinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte, 1325 rakımlı Kemikli Geçidi'nde Karayolları ekipleri tuzlama ve kar küreme çalışması başlattı. Trafik ekipleri, bölgede kontrollerini artırırken, araçlar zemini kaplayan kar ve buzlanma nedeniyle güçlükle ilerledi.

Karabük-Bartın Karayolu'nun 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidi'nde de kar yağışı etkili oluyor.

DOĞU ANADOLU'DA LODOS

Doğu Anadolu ve Batı Karadeniz'in doğusunda yarın fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, yarın Erzurum, Kars, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde rüzgar güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde esecek.

Batı Karadeniz'in doğusunda ise rüzgarın yarın öğle saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın 25 Aralık Pazartesi günü etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

Vatandaşların, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • MEHMET ÇELİK 4 ay önce Şikayet Et
    güzel rabbimizden tek dileğim böyle bereketli kar yağışıniİ onda diliyorum kar yağışı demek bereket demektir neden derseniz tüm barajlarımizin açısından faydasi olacaktir inşallah böyle bereketli bir kar yağışni Rabbimizden dilerim rabbimizden tek dileğim böyle bereketli bir yağışıni üzerimizden eksik etmesin allahimiza binlerce kez şükürler olsun
    Cevapla
  • Anka 4 ay önce Şikayet Et
    İstanbul kardan nasibini alamayacak
    Cevapla
  • Tual 4 ay önce Şikayet Et
    Kar yağmur berekettir ama yakacagı olmayan soğukta kalanların Allah yardımcıları olsun mümkünse sel fırtına gibi doğa olaylarında dışarı çıkılmasın araç kullanılmasın önceden tedbir almakta fayda var uçak gemi kullananlarda meteoroloji yi takip etmeli
    Cevapla
  • Hans 4 ay önce Şikayet Et
    Uyyy başladı bile...
    Cevapla
  • Mehmett 4 ay önce Şikayet Et
    Tamam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...