Son dakika: 10 ilde PKK'ya ağır darbe!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bölücü terör örgütüne (BTÖ) yönelik düzenlenen 'Kahramanlar-35' operasyonlarında, 10 ilde 58 mağara, sığınak ve deponun imha edildiğini duyurdu.

GİRİŞ 24.12.2023 08:47 GÜNCELLEME 24.12.2023 11:53
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Bakan Yerlikaya'nın paylaşımı şu şekilde:

Teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz.

Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; Gümüşhane, Hatay, Siirt, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Tunceli, Kahramanmaraş, Mardin ve Batman olmak üzere toplam 10 ilde Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucularından oluşan 139 tim ve 1812 Jandarma Personelinin katılımı, J-SİHA ATAK helikopterlerinin desteği ile mağara ve sığınaklara yönelik gerçekleştirilen “KAHRAMANLAR-35” Operasyonlarında 58 barınma alanı imha edildi. Çok sayıda ANTİ-TANK, ROKETATAR ve LAV SİLAHI ile OBÜS MÜHİMMATI ele geçirildi.

Kürtün, Dörtyol, Belen, Payas, Baykan, Şırnak-Merkez, Gabar, Silopi, Çukurca, Dicle, Ovacık, Bestler-Dereler, Silvan, Ergani, Elbistan, Savur, Betüşşebap ve Gercüş kırsalında düzenlenen operasyonlar kapsamında; 15 kg patlayıcı madde, 20 kg amonyum nitrat, 58 adet fünye, (Patlayıcı maddelere yerleştirmek üzere) 10 adet M-16 piyade tüfeği, 2 adet AK-47 piyade tüfeği, 2 adet mavzer tüfeği, 1 adet 105 mm OBÜS MÜHİMMATI, 1 adet 120 mm TOP MÜHİMMATI, 1 LAV SİLAHI, 15 adet RPG-7 ROKETATAR MÜHİMMATI, 13 adet ANTİ-TANK MÜHİMMATI, 19 adet EYP (El Yapımı Patlayıcı), 10 adet el bombası, 168 adet pil, 1568 adet çeşitli cinste ve ebatta mühimmat, 41 adet tüp, 300 metre elektrik kablosu, (El Yapımı Patlayıcı düzeneği hazırlamak üzere) Çok sayıda mutfak, sağlık ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı sığınaklar tek tek tespit edilip imha edildi.

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.

Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • aksaray 4 ay önce Şikayet Et
    turkiyede chp var oldukça pkk bitmeyecektir.
    Cevapla
  • Ulubatlı 4 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar Şehit verdikden sonramı A.Yerlikaya,baştan yapsaydınızda Mehmetciğin ayağına taş değmeseydi ya. Zaafiyetiniz diz boyu. Karakolları yerin altına ve sığınak gibi yapacaksın.sadece kuleler olacak.etrafıda uyarı sistemlerle donatcaksın kimse yanaşamıyacak.MİT Tesisine benzer.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    yurt icindekiler ne olacak
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 4 ay önce Şikayet Et
    Topuna sopuna geberene kadar 10,il kurtarmaz en sonuncusu inleyenekadar
    Cevapla
  • Hamit Güleç 4 ay önce Şikayet Et
    Dağlardaki mağaralar didik didik aranıp yok ediliyor.tbmm deki teröristler rahat rahat gezip tozup milletin sinirlerini geriyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!