Bakan Yerlikaya, 'Kalkan-5' operasyonunu duyurdu

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 20 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen 'Kalkan-5' operasyonlarında; 74 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 1.510 düzensiz göçmen yakalandı.

GİRİŞ 31.12.2023 11:40 GÜNCELLEME 23.03.2024 15:15
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Bakan Yerlikaya X hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Antalya, Bitlis, Bolu, Çanakkale, Edirne, Gaziantep, Iğdır, Kocaeli, Konya, Malatya, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Şanlıurfa ve Van olmak üzere toplam 20 ilde jandarma, polis ve sahil güvenlik ekiplerini tarafından 63 ayrı yere yapılan operasyonlarda 74 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalanarak 5’inin tutuklandığını, 2’si hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya paylaşımda, başta İstanbul’un farklı yerlerinde olmak üzere 52 Mobil Göç Noktası ve 156 uzman personel olmak üzere Türkiye genelinde 97 Mobil Göç Noktası aracı ve 291 uzman personelle 24 saat boyunca denetimlerin aralıksız süreceğini belirtti.

Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadelenin azim ve kararlılıkla sürdürüleceği vurguladı.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 29
  • Esas 3 ay önce Şikayet Et
    PARA KAYNAKLARİNİDA BULUN ve YOKEDİN PARALARİ KİMDE AKRABA BANKA KASA ...
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Rabbim kolaylıklar versin korusun hepinizi hayırlı hizmetlere vesole kılsın kolay getirsin inşallah bakanım
    Cevapla
  • leblebici 3 ay önce Şikayet Et
    isin yoksa bumlari doyur hapishanede dedikodu yapsinlar bunlari soma madeninde cakistiracan
    Cevapla
  • Alper 3 ay önce Şikayet Et
    Tepelerinden inmemek lazım
    Cevapla
  • Selam 3 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım, İstanbul dışında da illerimiz vardır. Lütfen buralara da el atınız. Her yer Afgan ve diğer ülkelerden gelen göçmenlerle kaynıyor. Ağır cezalar veriniz ki caydırıcı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!