İstanbul'a lapa lapa kar geliyor! Meteoroloji uzmanı canlı yayında tarih verdi

Türkiye, yeni yıla mevsim normallerinin oldukça üstünde hava sıcaklığıyla girdi. Ancak havalar bir anda soğuyacak. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da kar yağışı için tarih verdi.

GİRİŞ 01.01.2024 20:25 GÜNCELLEME 01.01.2024 20:25
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında İstanbul'a kar yağışı için tarih verdi.

"İstanbul'a ne zaman kar yağacak" sorusuna 10 gün sonrasını işaret eden Prof. Dr. Şen, şu ifadeleri kullandı:

İSTANBUL'DA 10 GÜN SONRA KAR BEKLENİYOR

Hava sıcaklıkları ortalamanın üstündeydi. Yağış azlığı da düşündürücü. 10-11 Ocak gibi Balkanlar'dan soğuk hava kütlesi geliyor. İstanbul'da da kar yağışı yapacak. İlk defa CNN TÜRK ekranlarından söyleyelim. Henüz 10 gün var, bu olasılık artabilir. Marmara Bölgesi'nden başlayarak Batı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıkların 5-6 dereceye düşeceği, hatta Trakya'da 0 derecelere kadar düşeceği bir soğuk hava, yağışlı hava geliyor. Kar yağışı için hem soğuk hem de yağışlı hava olması gerekir. Nemin olması da gerekir. Eğer sistemler çok değişmez ise bu sistemi Marmara ve İstanbul’a kar yağacağını tahmin ediyorum. Kaç santim yağacağını ise ilerleyen günlerde yine CNN TÜRK ekranlarında bildiririz.

"KIŞIN GEÇ GELMESİNİN YAZ SICAĞI İLE İLGİSİ YOK"

Kış geç geldi, uzun sürecek demek zor bir ihtimal. Kış kışlığını yapacak. Aylar önceden bunu bildirmiştik. Ocak, şubat aylarında kış yaşanacak. 2023'ün en sıcak yıl olması ile ilgisi yok. Öyle bir kış yapar ki o sıcak havaları unutabiliriz. Küresel ısınma ile ilgisi yok. 2 sene önceki gibi bir kar yağışı da olabilir. Şiddetini ve miktarını ilerleyen günlerde bildireceğiz.

"PERŞEMBE - CUMA GİBİ ETKİLİ OLUR"

3-4 gün sürecek soğuk hava dalgası olacak. İstanbul'da ne kadar olur bakacağız. Tahminime göre ayın 10'u akşamı gibi başlayıp perşembe cuma gibi İstanbul'da etkili olur. Önümüzdeki hafta sonu devam edecek gibi. Sonra Anadolu'ya kayacak bu sistem.

ISI ADASI ETKİSİ

İstanbul'da ısı adası etkisi her zaman geçerli. Bu kadar insanın yaşadığı şehirde çevresindeki şehirlere göre 3-4 derece fazla oluyor. Bunu bertaraf edecek bir sistem geliyor. Bunun dışında Trakya'da sıfır derecede olacak. Isı adası sistemi kar yağışını engelliyor büyük şehirlerde. Bu seferkinde olacak gibi görünüyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Cen-K SİNCE 3 ay önce Şikayet Et
    Yaww heee heee
    Cevapla
  • Konya 3 ay önce Şikayet Et
    uzmanlar sadece hava atma uzmanı heral
    Cevapla
  • veli 3 ay önce Şikayet Et
    artık kafanızı telefonlardan kaldırında biraz da göğe bakıp inceleyin. Atamız ne demiş istikbal göklerdedir. seni gökten işgal ediyorlar,güvendiğin kişiler para uğruna senin iklimini sattı. istanbula küresel sermaye ile o hava alanı boşuna yapılmadı. senin yağışlarını itraile ve kalleş bae ye boşuna göndermiyorlar. uyandığında iş işten geçmiş olacak. Avrupaya bir aydır yoğun yağıyor
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Artık tahmincilerin yalanına inanamı kaldı hahaha
    Cevapla
  • 87/1 3 ay önce Şikayet Et
    Adı üstünde tahmin be kardeşim tabi ki allah dilerse yağar dilemezse hiç bişe olmaz bu kadar basit
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim