Son dakika: Meteoroloji'nin peş peşe uyarıları sonrası İstanbul'da kar yağışı başladı!

Son dakika haberi... Meteoroloji'den peş peşe yapılan uyarıların ardından tüm yurtta sıcaklıklar ani şekilde düştü. Meteoroloji, çok sayıda ilimiz için sarı kodlu alarm verirken İstanbul'da beklenen yılın ilk kar yağışı etkili oldu.

GİRİŞ 09.01.2024 11:59 GÜNCELLEME 09.01.2024 12:12
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Meteoroloji, AKOM ve İstanbul Valiliği'nden yapılan peş peşe uyarıların ardından saat 11:00 itibarıyla İstanbul'da beklenen kar yağışı Beylikdüzü, Çatalca, Bağcılada etkisini göstermeye başladı.

İzlan'da üzerinden gelen soğuk havanın etkisine giren İstanbul'da hava sıcaklığı 10 derece birden düştü.

11.50 sularında ise il genelinde kar yağışı etkisini şiddetini arttırdı. Trafik yoğunluğu yüzde 60'ı geçti.

İl genelinde hafta boyunca kuzey ve yüksek kesimlerde karla karışık yağışın etkili olması bekleniyor. 

FIRTINA DA ETKİLİ OLUYOR

Kuzey ve kuzey doğu yönlerinde zaman zaman fırtına şeklinde şiddetli rüzgar da var. 

Yurdun diğer kesimleri de soğuk ve yağışlı havanın etkisinde. Yurdun büyük bir bölümünde sağanak, iç ve yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur etkili oluyor.

METEOROLOJİ'DEN 18 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) salı günü için 18 kente sarı uyarı geldi.

Sarı uyarı verilen iller Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Edirne, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Yalova olarak sıralandı.

9 Ocak 2024 hava durumu haritası

AKOM'DAN 'İSTANBUL' UYARISI

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği belirtildi.

Açıklamada, hafta boyunca görülecek yağışların şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve zaman zaman kar şeklinde etkili olmasının beklendiği aktarıldı.

Hava sıcaklıklarının 16 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyretmesinin tahmin edildiği vurgulanan açıklamada, sıcaklıkların 17-25 Ocak arasında ise mevsim normalleri civarında seyretmesinin öngörüldüğü duyuruldu.

9 Ocak 2024 hava durumu

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI!

İstanbul Valiliği sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul'da etkili olacak fırtınaya karşı uyardı.

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre yapılan uyarıda "İstanbul'da rüzgarın, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor." ifadeleri kullanıldı.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI GELİYOR

Çanakkale merkez ve doğu ilçelerinde görülecek olan yağışların sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışına (5-20 santimetre) dönüşmesi bekleniyor.

Yurdun batı kesimlerinde görülecek yağışlar Muğla çevreleri, İzmir ve Manisa'nın kuzey ve batı, Balıkesir'in güney ve batısı ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli, Muğla'nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olacak, yağışlar akşam saatlerinden sonra sıcaklıkların düşmesiyle birlikte Manisa ve Balıkesir'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI

Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, buzlanma ve don, tipi, kuvvetli rüzgar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • Çiko 3 ay önce Şikayet Et
    Hemen okulları tatil edin..aman geç kalmayın..kar yağacak diye haber yapılıp kar yagmadan okulları tatil ettiler geçen yıl.ne kar yağdı nede yağmur.
    Cevapla
  • Sözügüzel 3 ay önce Şikayet Et
    Şükürler olsun. Ver rabbim rahmet bereket ver topraklarımız suya doysun, barajlarımız suyla dolsun inşaallah.
    Cevapla
  • srdgrt 3 ay önce Şikayet Et
    kuryeler icin neden diger valimiz gibi calisma yasagi getirilmiyor bu hava sartlarinda firmalarin zorlamadiyla trafikte hayat mucadelesi veriliyor bir sn once yasak getirilmeli hic bir kurye bu hava sartlarinda motor kullanmaz sma firmalarin mecbur birakmasi yuzunden hayati tehlike ile devam ediliyor bir sn once yasak kapsamına sitlama getirilmeli
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Ekrem hazırla kayak takımlarını balıkçıya kayarak gidersin .Bu zaten son kar da kayışın olur .Ha birde fatih camii imamsız kaldı seçime kadar namazları sen kildiriver
    Cevapla
  • Bedri 3 ay önce Şikayet Et
    Eveet balık restoranda ingiliz konsolosuyla gizli gizli buluşmalar başlasın eko çünkü açık havada buluşamıyor telefonlar da dinlenebilir uzun zamandır ingilizlerden nasihat taktik almadın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu