Dün ibadete açılan camiye bugün yıldırım düştü!

Rize'de dün ibadete açılan tarihi Akmescit Camisi'nin çatısına, bugün sabaha karşı isabet eden yıldırım, yangına neden oldu.

GİRİŞ 13.01.2024 14:07 GÜNCELLEME 13.01.2024 14:17
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Pazar ilçesi Akmescit köyünde, 2023'te başlatılan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla, dün ibadete açılan tarihi Akmescit Camisi'nin çatısına sabah saatlerinde gök gürültüsüyle birlikte yıldırım isabet edince yangın çıktı.

Alevler kısa sürede camiyi sararken, sabah namazı için hazırlık yapan köylülerin ihbarıyla bölgeye itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürülüp, kontrol altına alındı. Caminin halıları ve çatısı yandı.

CUMA NAMAZINDA AÇILDI

1880-1885 yılları arasında inşa edilen tarihi cami, Rize İl Özel İdaresi tarafından, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanan restorasyon projesi kapsamında; dış cephe duvar temizliği, mihrap ve ahşap yapıların onarımı, ısıtma ve ses sistemi yenilenmesi ile kalem işi süslemelerin ortaya çıkartılması çalışmaları tamamlanıp, dün cuma namazının kılınmasıyla ibadete açılmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Temel 3 ay önce Şikayet Et
    Demek başka yere yapmak gerek tarihî diye dünyanın masrafı edilmez yıkıldı ise ufak hasar oldu mu yaparsın nerde ise her tarafı yıkıldı ise boşuna para vermeyin madem bir şey yaptın mı şimşek koruyucu var belki fayda eder idi
    Cevapla
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    Mesajı almak lazım
    Cevapla
  • Ramazan 3 ay önce Şikayet Et
    Paratoner tesisini yapmayan ödesin masrafı
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Tam karadeniz fıkrası. Yahu kardeşim, yenilenen caminin topraklaması ve paratoner yokmuydu veya yenilenmedimi? Yoksa diğer yenilenme. Yapılırken sökülüp tekrar yerine takılmadı anlaşılan.
    Cevapla
  • zafergülten 3 ay önce Şikayet Et
    yahu o kadar masraf yapıp camiyi yapmışsınızda,1-2 bin tl ye bi yıldırım savar alıp takmamışsınız,bir yıldırım savar taksaydınız birşey olmaz,yıldırım savar yıldıtımı toprağa vururdu.bütün camilere yıldırım savar takılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!