Cumhurbaşkanı Kararı ile iki fakülte kuruldu, bir yüksekokul ve fakülte kapatıldı

Bazı fakültelerin kurulması ile fakülte ve yüksekokulun kapatılması, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesinin adının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

GİRİŞ 24.01.2024 04:22 GÜNCELLEME 24.01.2024 10:03
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesinin adı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak değiştirildi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesine bağlı Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Harran Üniversitesine bağlı Turizm Fakültesi kuruldu.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesine bağlı Aydın İktisat Fakültesi ile Harran Üniversitesine bağlı Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu kapatıldı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Adem Erol 3 ay önce Şikayet Et
    Düz liseleri kapatın sadece Anadolu ve fen liseleri kalsın.endustri meslek lisesi sayısı artırıldı.bolgesel bölümler açılsın.meslegi olmayan insan kalmasın.sanayinin ara eleman sıkıntısı had safhada
    Cevapla
  • hakkı sever 3 ay önce Şikayet Et
    Artık üniversite sayısına ihtiyaç yok. Hatta bazı fakülteler bile kapatılması lazım. Eczacılık gibi, edebiyat fakültesi gibi. Herhangi bir üniversiteye giremeyenler bu fakültelerden mezun olup zaten ihtiyaç fazlası bekleyen varken devletten öğretmenlik kadrosu beklemeye başlıyor. Üniversite okuyacaklarına sanayide çalışıp iyi bir usta olsunlar.
    Cevapla
  • İsmet Çetin 3 ay önce Şikayet Et
    İktisat ve İşletme Fakülteleri kapatılsın, okumak isteyen var olan Açıköğretim fakültelerinde okusun
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    eğitim fakültelerine öğrenci alımını bir süre durdurun.orada bir kaç akademisyen maaş alacak diye binlerce genci bekleyenin yüz binler olduğu alanlara yöneltmeyin.
    Cevapla
  • ali 3 ay önce Şikayet Et
    emekli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...