Erdoğan'dan 6 Şubat depremleri mesajı: Türkiye asrın birlikteliğini ortaya koydu!

Erdoğan'dan 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde, "Asrın felaketi karşısında asrın birlikteliği ortaya konulmuştur." dedi.

GİRİŞ 06.02.2024 06:29 GÜNCELLEME 06.02.2024 09:17
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

'Asrın felaketi' olarak nitelenen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler, afetin birinci yılında anılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde, "Asrın felaketi karşısında asrın birlikteliği ortaya konulmuştur." dedi.

Erdoğan'ın sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde:

"Bir yıl önce yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiğimiz canların acısı ilk günkü tazeliğiyle yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor. Yitirdiğimiz 53 bin 537 canımızın her birine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Asrın felaketinde yaralanan 107 binin üzerindeki vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimi tekrarlamak istiyorum. Tedavileri hâlen devam eden yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar niyaz ediyorum. İnsanlık tarihinin en kadim yerleşim yerleri arasında bulunan 11 ilimizde yaşanan yıkım gerçekten çok büyüktü. Böylesine büyük felaketler, büyük acılar aynı zamanda milletlerin birliğinin, beraberliğinin ve kardeşliğinin gücünün sınandığı dönüm noktalarıdır. Hamdolsun milletimiz bu acı ve bir o kadar da tarihî sınamayı başarıyla vermiştir. Devletimiz tüm imkânlarıyla anında harekete geçerken Türkiye tek yürek, tek bilek olmuş, milletimiz depremzede kardeşlerinin yanına koşmuş, asrın felaketi karşısında asrın birlikteliği ortaya konulmuştur. Toprağa verdiğimiz canlarımızı Fatihalarla, dualarla, hüzünle yâd ederken milletimize verdiğimiz sözleri tutmak için canla başla çalışıyoruz. Bu çalışmaları, şehirlerimizi inşa ve ihya ederek ayağa kaldırıncaya, evi yıkılan veya kullanılamaz hale gelen son vatandaşımızı da güvenli yuvasına kavuşturuncaya kadar sürdüreceğiz. Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın, bizleri böyle imtihanlara maruz bırakmasın..."

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 24
  • Mizah 3 ay önce Şikayet Et
    Acılı günde bile bölücülük yapıyor kendini şişirmeye uğraşıyor. Artık EGO içinde durduğu gibi durmuyor dışa vuruyor. Bu adam bitmiş.
    Cevapla
  • Dadaş Ömer 3 ay önce Şikayet Et
    Tepeden bakma,tehdit,parmak sallama,kibir.Sukur bunların hiçbiri reiste yok
    Cevapla
  • Bulakspor 3 ay önce Şikayet Et
    Evet yok çok haklısın
    Cevapla
  • Orhan 3 ay önce Şikayet Et
    İktidar partisi halkın arası iyi olmalıdır. Türkiye de insanların birbirini sevmesi birbirine güvenmesi. İnsanların hükümete güvenmesi çok önemlidir. Bu sağlandığı zaman ülkemizde bir sorun kalmayacaktır.
    Cevapla
  • muharrem 3 ay önce Şikayet Et
    birlik varsa dirlik var.
    Cevapla
  • Osman 3 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den CHP'ye geçen belediyede içki skandalı! İlk icraat, sosyal tesislere alkol
DSÖ anlaşmasını reddeden Slovakya Başbakanı'na suikast!