Öldürülen Ramazan Hoca'nın avukatı: İddialar gerçek dışı

Fatih’te ‘Ramazan hoca’ olarak tanınan Ramazan Pişkin’in bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada, Pişkin ailesinin avukatı açıklama yaparak, "Sosyal medyada dosyanın kapatılmaya çalışıldığı söylemleri gerçek dışıdır" dedi.

GİRİŞ 09.02.2024 17:52 GÜNCELLEME 09.02.2024 17:53
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Fatih’te Diyarbakırlı ‘Ramazan hoca’ olarak tanınan Ramazan Pişkin’in işlettiği çay ocağında bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin yakalanan şüpheli Erkan B., ’kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Pişkin ailesinin avukatı Ebubekir Esat Baş, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek konuya ilişkin açıklama yaptı.

"Sosyal medyada dosyanın kapatılmaya çalışıldığı söylemleri gerçek dışıdır"

Ramazan Pişkin’in 31 Ocak 2024 tarihinde kendisinin işlettiği ‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın Yeri’ isimli çay ocağında saat 13.40 sıralarında fail tarafından göğüs kısmından bıçaklanarak öldürüldüğünü belirten avukat Baş, "Sosyal medyada dosyanın kapatılmaya çalışıldığı söylemleri gerçek dışıdır. Yine sosyal medyada, hedef gösterme ve komplo teorilerinin en başta Ramazan Pişkin’in aile mensuplarına ve sevenlerine zarar verdiğini, en önemlisi de yanlış ve eksik bilgilerle hareket eden medya unsurlarının ülke huzuruna, İslami camianın kardeşlik hukukuna halel getirebileceğini ifade ediyoruz" dedi.

"Ramazan Pişkin dosyası üzerinden kirli hesaplar yapanlar, konuyu istismar edenler, Müslüman grupları karalamak ve aralarında huzursuzluk çıkarmak amacındadırlar"
Açıklamasına devam eden Avukat Baş, "Ramazan Pişkin dosyası üzerinden kirli hesaplar yapanlar, konuyu istismar edenler, Müslüman grupları karalamak ve aralarında huzursuzluk çıkarmak amacındadırlar. Fail hakkında ağır uyuşturucu bağımlısı olduğu, bununla birlikte akıl sağlığının yerinde olduğu bilgileri sabittir. Diyarbakırlı halkın, oradaki cemaat ve grupların bu mesele üzerinden yahut Türkiye’de bulunan birçok kesimin bu meseleyi tartışma konusu yapması yahut bu meseleyi istismar edebilecek şekilde bilgi ve belge olmaksızın değerlendirmelerde bulunmasının doğru olmadığını ve yanlış olduğunu değerlendiriyoruz. Cuma günü gün boyu Ramazan Pişkin’in kendi mekanında taziyesinin olacağını buradan halkımıza duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • guney 2 ay önce Şikayet Et
    ülke huzuruna, İslami camianın kardeşlik hukukuna halel getirebilmek zaten amaç.
    Cevapla
  • Recep 2 ay önce Şikayet Et
    ALLAH2IN Kitabı KUR'AN'DAN Konuşanlar her Zaman Tehdit altındadır. Basında olsun sosyal medyada olsun hep bunları görüyoruz işitiyoruz. ALLAH'IN Nice Resulleri de HAKKI Söyledikleri için Öldürüldüler İşkence edildiler aşağılandılar. İnsanların Çoğunluğu hiç bir zaman HAKTAN Gelene İnanmadılar.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bizim beklentimiz azmettirenin veya ettirilenlerin bulunmasıdır.
    Cevapla
  • Kurdi 2 ay önce Şikayet Et
    Bütün ağır suçluları madem idam yok kömür ocaklarında çalıştırın.kendilerinede memleketede faydaları olur.
    Cevapla
  • A.A.A 2 ay önce Şikayet Et
    "HOCA" Kelimesi çok İstismar edildiği için, TC Devleti "Hoca" Kelimesini derhal Yasaklamalı.!! Yerine "Din Görevlisi" kelimesi kullanılmalı.. bunu yapmayana 500, 1.000. 10.000 TL gibi yükselen Ceza kesilmeli.!
    Cevapla
  • Saçmalama 2 ay önce Şikayet Et
    Hadi oradan. Bu ülkede en çok istismar edilen şey laikliktir. Sana göre bu da yasaklanmalı o zaman istismar ediliyor diye. Az kullanın ne içiyorsanız
    Cevapla
  • Abdullah 2 ay önce Şikayet Et
    Kafaya bak kafaya! İstismar edilecek diye kelime yasaklayan faşist kafa! Bu kafayla en çok istismar edilen atatürk atatürkçülük kelimeleri de yasaklanmalı. Memlekette ne kadar bozuk adam varsa suçunu günahını gizlemek için ya atatürkün arkasına saklanıyor ya da atatürkçü maskesi takıyor.
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    hadi canım sende. neyi yasaklıyorsun? ülke zaten saçma sapan yasaklarla dolu. Hala kanun devletini savunuyorsunuz, Hukuk ve adaleti savunun. Sokaklarda itler dolu kaç kişi öldü siz yasaktan bahsediyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı