Hakkari'de 5 metrelik kar: İş makinesi kayboldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kar kalınlığı 5 metreyi aştı. Karla mücadele ekiplerinin açtığı yollar tünelleri andırırken, iş makinesinin adeta kaybolması görenleri hayrete düşürüyor.

GİRİŞ 11.02.2024 09:51 GÜNCELLEME 11.02.2024 10:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Yüksekova İlçe Özel İdare Müdürlüğü Şantiye Şefliği ekipleri, İran sınırında bulunan Esendere beldesindeki Tuğ Tepe Üs Bölgesinin yolunda çalışma başlattı.

Kardan oluşan tüneller ve 5 metreyi bulan kar kalınlığına karşı zaman zaman zor anlar yaşayan ekipler, kepçe ile açamadıkları yolda ekskavatör de kullanıyor.

Günlerdir süren çalışmanın devam edeceğini ifade eden karla mücadele ekipleri, soğuk havalara rağmen Yüksekova’nın birçok bölgesinde karla mücadele çalışmasının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Tünelleri andıran yolda iş makinesinin adeta kaybolması görenleri hayretler içerisinde bırakıyor.

 

 

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Halıl 2 ay önce Şikayet Et
    Kar fırtınalarının esdıği tepe yerlere Tüneller yapılsa olmaz mı..Bazı yerlere açık tüneller bazı yerlere yeraltı tünellerı olsa care olmaz mıydı acaba..
    Cevapla
  • zarzor 2 ay önce Şikayet Et
    algı yapmayın 10 metre ötesi kar yok. oradaki kar rüzgarın sürüklediği ve çukurda toplandığı kardır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı