Bağcılar'daki kan donduran cinayette katilden iki kelimelik savunma!

Bağcılar'da annesinin başını keserek sokağa atan Ali Sayan, mahkemede söylediği 2 kelimelik sözle kendini savundu.

GİRİŞ 27.02.2024 16:58 GÜNCELLEME 27.02.2024 16:59
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İstanbul Bağcılar'da annesinin kafasını keserek sokağa atan Ali Sayan'ın yargılanmasında mahkemeden dosyanın Adli Tıp Kurumu'ndan dönüşünün beklenmesi ve sanık Sayan'ın tutukluluk halinin devamı hükmü gelirken Sayan kendisini "Takdir mahkemenindir." sözleriyle savundu.

"BİR DİYECEĞİM YOK"

Bağcılar'da 25 Eylül 2022'de annesi Havva Sayan'ı öldürdükten sonra kafasını keserek sokağa atan tutuklu sanık Ali Sayan'ın yargılanması Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Ali Sayan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla bağlandı. Duruşmada ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanık Ali Sayan, "Bir diyeceğim yoktur. Tutukluluk hususunda takdir mahkemenindir" ifadelerini kullandı.

Tutukluluk halinin devamına hükmedildi. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın cezai ehliyetine ilişkin dosyanın Adli Tıp Kurumu'ndan dönüşünün beklenilmesine karar verdi. Heyet, sanık Ali Sayan'ın tutukluluk halinin de devamına hükmederek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

UYUŞTURUCU KULLANDIĞI TESPİT EDİLDİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, annesi Havva Sayan'ı öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan sanık Ali Sayan'dan olay sonrası alınan kan ve idrar örneğinde Adli Tıp Kurumu raporuna göre, uyuşturucu madde bulunduğunun tespit edildiği aktarılmıştı.

İddianamede maktul Havva Sayan'ın vücudunda Adli Tıp Kurumu raporuna göre, 13 kesici ve delici alet yaralaması tespit edildiği, bunlardan 8'inin öldürücü nitelikte olduğu belirtilmişti. Ali Sayan'ın 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek üstsoydan akrabayı kasten öldürme' ve 'genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

 

KAYNAK: İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 21
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Cem, düzeltmek için şeriat diyoruz. Ona da karşısınız nasıl olacak?
    Cevapla
  • Cem 2 ay önce Şikayet Et
    Al sana o Türk yüzyılı diye diye diye nasıl güzel bir Türk yüzyılı.???? Tüm toplum çürümüş vede leşten pis kokuyor şu insanları Bi düzeltin birleyin adaletleyin ahlaklandırın..... Yoksa yaptığınız onca silah bu milletin elinde diğerlerine hizmet edecek.
    Cevapla
  • Almancı 2 ay önce Şikayet Et
    Din, Ahlak, Edep be hayayı ben ne okulda nede devlette öğrendim. Bu değerleri aile ocağının her evlada vermesi gerekir!
    Cevapla
  • Hakanpress 2 ay önce Şikayet Et
    "Almanci" Bak ne diyor "Toplum cürümüs",yani raydan cikmis.Simdi bu Toplum islah olurmu olmazmNe lazim Devletimiz sert kanunlar ve yeni bi egitim sistemi getirmeli ki islah olsun.Din,Ahlak,Edeb,Haya ve Vicdan toplumdan kalkarsa o toplum devletede zarardir.Vesselam.Saygilarimla
    Cevapla
  • Almancı 2 ay önce Şikayet Et
    Her aklınıza gelen sorunu devlete siyasete bağlamasanız. Çocuğu yetiştiremeyen aile ceremesini de çeker! 26 yaşına gelmiş katil olmuş devlet ne yapsın?
    Cevapla
  • Adil 2 ay önce Şikayet Et
    ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI amin
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERiZ
    Cevapla
  • ABDULLAH 2 ay önce Şikayet Et
    Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü