Sağlık Bakanı Fahrettin Koca müjdeyi verdi... İŞKUR üzerinden kura ile 8 bin işçi alımı

Sağlık atamaları ile ilgili konuşan Sağlık Bakanı Koca, 'Sağlık Bakanlığı’na 27 bin personel alımıyla ilgili ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladı. " dedi.

GİRİŞ 05.03.2024 12:12 GÜNCELLEME 05.03.2024 14:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığına işçi alımlarının da olacağını hatırlatan Bakan Koca, “İş-Kur’a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız. Çok kısa süre içerisinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız” diye konuştu.

TIPTA YANDAL SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

ÖSYM’nin Tıpta Yandal Uzmanlık Eğitimi Sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklayacağını aktaran Bakan Koca şunları söyledi:

“Son çıkan yasada yan dal uzmanları ile ilgili bazı düzenlemeler de yer aldı. Ayrıca yasa ile sözleşmeli kadro sayısında 9 bin artış oldu. Bu artışla birlikte başlangıçta Ankara ve İstanbul dışında bütün yan dal uzmanları artık sözleşmeli olacak. Kadro sayısının süreçte artışıyla, bütün yan dal uzmanları sözleşmeli olabilme imkanına kavuşacaklar. Tercih sonuçlarının ÖSYM tarafından önümüzdeki günlerde açıklanmasını bekliyoruz. Yan dal uzmanlığının yüksek oranda tercih edildiğini hep birlikte göreceğiz.”

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • SELÇUK 1 ay önce Şikayet Et
    İşçi maaşları çok düşük büyük şehirlerde şartlar zor
    Cevapla
  • yılmaz 1 ay önce Şikayet Et
    ezbere dayalı eğitimden uzaklaşılmalı el, beyin, uygulamaya dayalı ve yoruma dayalı eğitime geçmeliyiz
    Cevapla
  • fehmi 1 ay önce Şikayet Et
    Ataması yapılanlar göreve ne zaman başlayacak, mülakat kalkacak mı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!