Kılıçdaroğlu'ndan ders almadı! Özgür Özel'den erken zafer ilanı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde Kılıçdaroğlu'nun kendilerine yakın anket firmalarının sonuçlarına güvenerek hüsrana uğramasından ders almayan Özgür Özel, yerel seçim öncesi erken zafer ilan etti.

GİRİŞ 12.03.2024 13:23 GÜNCELLEME 12.03.2024 15:11
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

    HABER7

31 Mart yerel seçimlerine 19 gün kaldı. Seçime kalan kısa süre sonrası siyasiler çalışmalarını hızlandırırken seçmen tercihleri de her geçen gün netleşiyor. 14 ve 28 Mayıs seçimleri öncesi doğru olmayan, operasyonel sonuçlar açıklayarak seçimin gidişatını değiştirmeye çalışan anket firmaları yine meydana çıktı. Bu anketçilere güvenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu gibi erken zafer ilan etti. 

ÖZGÜR ÖZEL "İSTANBUL, ANKARA İZMİR'DE RİSK YOK" DEDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı Tele1 yayınında gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. 31 Mart seçim sonuçlarına ilişkin adeta zafer ilanında bulunan Özel, İstanbul, Ankara ve İzmir'de seçimde herhangi bir risk olmadığını belirterek kazandıklarını söyledi. Özel, "Seçmene saygısızlık olmasın ama anket şirketlerinin dediği gibi Ankara'da büyükşehir belediye başkanlığı yarışı bitti. Mansur Yavaş rekor oyla geliyor. Yüzde 60'ı zorlar deniyor. Ankara'da yarış belediye meclisinde. Ankara'da inanılmaz bir ivmelenme var, iyi gidiyoruz. " dedi.

KONDA'nın anketini dikkate alarak İstanbul için de konuşan Özel, Ekrem İmamoğlu'nun Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum karşısında 7 puan önde olduğunu öne sürdü. 

KILIÇDAROĞLU'NA DA AYNISINI YAPMIŞTI

Özgür Özel'in muhalif araştırma şirketlerinin anket çalışmalarına bakarak 'erken zafer' ilan etmesi kamuoyu tarafından ilginç karşılandı. Hatırlanacağı üzere 14 ve 28 Mayıs seçimleri öncesi Kemal Kılıçdaroğlu da kendilerine yakın anket şirketlerinin araştırma sonuçlarına göre ilk turda kazanacağına inandırılmıştı. Hatta öyle bir hal almıştı ki Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilk turda fark atacağı söyleniyordu.

14 Mayıs öncesi Halk Tv'de İsmail Küçükkaya'nın programına katılan Kılıçdaroğlu “Seçimi kazanıyor musunuz” sorusu üzerine “Kazanacağız” demişti. Küçükkaya'nın “Birinci turda mı” diye sorusunu üzerine Kılıçdaroğlu “Elbette birinci turda” yanıtını vermişti. 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını gösteren anket şirketlerinin sonuçları şu şekildeydi;

  • Konda- Kılıçdaroğlu 49,3 - Erdoğan 43,7
  • Avrasya- Kılıçdaroğlu 51.3 - Erdoğan 44.2
  • Yöneylem- Kılıçdaroğlu 49.5- Erdoğan 44.4
  • ORC-Kılıçdaroğlu 51.7- Erdoğan 44.2
  • Gezici-Kılıçdaroğlu 53.4- Erdoğan 39.2
  • MAK-Kılıçdaroğlu 50.9- Erdoğan 45.4
  • Aksoy-Kılıçdaroğlu 55.6- Erdoğan 44.4
  • PİAR-Kılıçdaroğlu 57.1- Erdoğan 42.9
  • Alf-Kılıçdaroğlu 55.1 - Erdoğan 44.9

KILIÇDAROĞLU 28 MAYIS SONRASI ANKET ŞİRKETLERİNİ SUÇLAMIŞTI

28 Mayıs seçimlerini kaybetmesinin ardından Sözcü TV canlı yayınına katılan Kılıçdaroğlu, anket firmalarını suçlamıştı. Suçu CHP yandaşı anket firmalarına atan Kılıçdaroğlu, "Tabi biz kazanacağımıza inanıyorduk sadece biz değil neredeyse bütün anket firmaları kazanacağımızı söylüyordu biz de kazanacağımıza inanıyorduk." sözlerini sarf etmişti. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 65
  • ASİLTÜRK 1 ay önce Şikayet Et
    cuhapede palavra atmak genetik
    Cevapla
  • Tan 1 ay önce Şikayet Et
    Seçimden sonra kim anketi suclayacaaaak?
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    A-kıl-lan-ma-ya-cak-sı-nız!
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 1 ay önce Şikayet Et
    Errrrken öten horozun boğazını keserleer chp
    Cevapla
  • Hamit Güleç 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede fenerbahçe lig başlamadan önce şampiyon oluyor.chp seçime irmedn önce iktidar oluyor..seçimden sonra iiside mortingen oluyor.buna çok gülüyorum..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail askerlerini pusuya düşürdü! Çok sayıda İsrail askeri öldü
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak