Dışişleri Bakanlığı'ndan Almanya'daki PKK saldırısına sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı, "Köşeye sıkışmış olan terör örgütü PKK’nın Avrupa’daki Türk toplumunu huzursuz etmeye dönük eylemlerinin arttığı görülmektedir" açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 27.03.2024 12:31 GÜNCELLEME 27.03.2024 12:39
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanlığı, PKK terör örgütü destekçilerinin Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğuna yönelik saldırısı hakkında son dakika bir açıklamada bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

26 Mart gecesi PKK terör örgütü destekçileri tarafından Hannover Başkonsolosluğumuzun giriş kapısına bir saldırı düzenlenmiştir. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştır.

Saldırının ardından, Alman yetkililerle temas edilerek vatandaşlarımızın ve diplomatik misyonlarımızın güvenliğinden Alman makamlarının sorumlu olduğu hatırlatılmış, Avrupa’daki Türk toplumunu tahrik amaçlı eylemlere müsaade etmemeleri gerektiği aktarılmıştır.

Köşeye sıkışmış olan terör örgütü PKK’nın Avrupa’daki Türk toplumunu huzursuz etmeye dönük eylemlerinin arttığı görülmektedir. Vatandaşlarımızın sağduyusu sayesinde bu provokasyonlar daha büyük olaylara dönüşmemiştir.

İlgili ülkelerden beklentimiz, terör örgütü destekçilerinin eylemlerine izin verilmemesi ve saldırganların bir an önce adalet önüne getirilmesidir.

BELÇİKA'DA DA PKK PROVOKASYONU VARDI

Terör örgütü PKK destekçileri dün de, Belçika'nın Liege kentine bağlı, nüfusunun büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Cheratte köyünde taşkınlık çıkarıp, Türklere ait iş yerleri, dernek, evler ve bir camiye saldırmıştı.

Ülkü Ocakları binasını ateşe veren grup, camiye de saldırarak camlarını kırmıştı.

Yüzlerini örten, terör örgütü lehine slogan atarak sokaklarda dolaşan grup, Türklere ait evlere, dükkanlara ve araçlara zarar vermişti.

POLİS MÜDAHALE ETMEDİ!

Görgü tanıkları, polisin olaylara müdahale etmediğini bildirdi.

25 Mart'ta da yaklaşık 150 kişilik bir grup, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu (AP) önünde barikatları sökerek polise saldırmıştı.

Önce Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği'nin bulunduğu caddeye, ardından Avrupa Birliği (AB) kurumlarının bulunduğu Schuman Meydanı'na doğru yürümek isteyen söz konusu kalabalık, polis engeliyle karşılaşmıştı.

24 Mart'ta da Brüksel'e yaklaşık bir saat kadar uzaklıktaki Heusden-Zolder kentinde nevruzla ilgili sözde kutlamalardan dönen PKK yandaşları, arabalarında terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleriyle tur atarak, Türk asıllı vatandaşların yoğun olduğu caddeden geçmişti.

Kentte yerleşik Türk asıllı vatandaşlar buna tepki göstermiş, ardından arbede yaşanmıştı.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 69
  • ben 1 ay önce Şikayet Et
    bunnari yapan musluman olmaz.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yalnız şu bir gerçekki asala bir yere gitmedi pkk oldu kürt vatandaşları kullanıyor bir gün yetki sahibi olurlarsa en büyük zulmü müslüman kürtlere uygulayacaklar çünki bunlar ermeni örgütüdür
    Cevapla
  • Konyalı 1 ay önce Şikayet Et
    Avrupa’da gayri meşru cinayetler artmalı, o zaman akıllanırlar elbet
    Cevapla
  • Gerçekler 1 ay önce Şikayet Et
    Acilen Avrupa'daki PKK sevici teröristlerin eğer var ise Türk vatandaşlıkları iptal edilmeli, Türkiye'deki mal varlıklarınada el konulmalı, eğer akrabaları polise ve askere güçlük çıkartıyorlarsa akrabalarıda hiç düşünmeden vatandaşlıktan çıkartılıp sınır dışı edilmeli, mal varlıkları şehit yakınlarına ve gazilere bağışlanmalı. En etkili caydırıcı çözüm bu, devlete duyurun bunu.
    Cevapla
  • Avşaroğlu 1 ay önce Şikayet Et
    Zamanında Büyükelçilerimizi katleden ASALA gibi örgütlere gerekeni nasıl yaptıysak şimdi de aynı yöntemlerle ve daha geniş bir şekilde gerekeni yapmalıyız. Sokaklarda rahat rahat dolaşan bu aşağılık mahlukları it gibi avlamalıyız. Eeee göz yumarlarsa ancak böyle çözülür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir