Bakan Fidan, NATO toplantısına katılacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 3-4 Nisan'da Brüksel'de gerçekleşecek NATO Dışişleri Bakanları toplantısına katılacak.

GİRİŞ 02.04.2024 11:05 GÜNCELLEME 02.04.2024 11:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

NATO Dışişleri Bakanları 2024 yılının ilk toplantısı için Brüksel'de bir araya geliyor. Toplantının gündeminde, genel caydırıcılık konuları, terörle mücadele ile Ukrayna'daki gelişmeler yer alacak. İsveç ve Finlandiya’nın üyeliklerinin ardından İttifak’ın son durumu ve Washington Zirvesi'nin hazırlıkları da gündeme gelecek.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Bakan Fidan toplantıda, NATO’nun terörizmle ortak mücadele etmesi gerektiğini, bunun NATO’nun görevlerinden biri olduğunu belirtecek. Bazı NATO üyelerinin PKK/PYD/YPG terör örgütüyle ortaklık ilişkisine girmesinin kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurgulayacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, müttefiklerin birbirlerine savunma sanayii alanında yaptırım ve kısıtlama uygulamasının ittifak ruhuna aykırı olduğunu da dile getirecek. Avrupa’nın savunma ve güvenliğinin etkin şekilde sağlanabilmesine yönelik Türkiye’nin görüşlerini aktaracak.

Toplantı marjında Bakan Fidan'ın İngiliz, Alman, Bulgar ve Finlandiyalı mevkidaşları ile de ikili görüşmeler gerçekleştirmesi planlanıyor.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • serdar 3 hafta önce Şikayet Et
    seçim bitti işlere devam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu