Dışişleri uyardı! Ermenistan, ABD ve AB'nin üçlü toplantısı bölgeyi kaosa sürükler

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan, ABD ve Avrupa Birliği (AB) arasında yarın Brüksel'de düzenlenecek üçlü toplantının, bölgedeki karmaşık sorunların çözümü için temel alınması gereken tarafsızlık yaklaşımını zedeleyeceğini açıkladı.

Dışişleri uyardı! Ermenistan, ABD ve AB'nin üçlü toplantısı bölgeyi kaosa sürükler
Dışişleri uyardı! Ermenistan, ABD ve AB'nin üçlü toplantısı bölgeyi kaosa sürükler
GİRİŞ 04.04.2024 21:22 GÜNCELLEME 04.04.2024 21:23
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Ermenistan, ABD ve AB arasında 5 Nisan'da Brüksel'de düzenlenecek üçlü toplantı hakkında yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Azerbaycan'ın, 2. Karabağ Savaşı sonrasında işgal altındaki topraklarını kurtarması ve Karabağ'da 19-20 Eylül 2023'te düzenlediği anti terör operasyonuyla tüm ülke topraklarında egemenliğini yeniden tesis etmesi neticesinde, bölgede kalıcı barış ve istikrar için tarihi bir fırsat ortaya çıktığı belirtildi.

"JEOPOLİTİK ÇEKİŞME ALANINA DÖNÜŞMESİNE ZEMİN HAZIRLAYACAK"

Bu tarihi fırsatın başarıya ulaşmasına çok yakın olunan böyle bir dönemde, bölge dışı aktörler başta olmak üzere, üçüncü tarafların sürece adil ve tarafsız yaklaşmaları ve sürece zarar vermekten itinayla kaçınmalarının daha da önem kazandığına dikkat çekilen açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

"Bu çerçevede, Ermenistan, AB ve ABD arasında 5 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan üçlü toplantının, bölgedeki karmaşık sorunların çözümü için temel alınması gereken tarafsızlık yaklaşımını zedeleyeceğini açıklıkla ifade etmemiz sorumluluk gereğidir. Azerbaycan'ı dışlayan bu inisiyatif, barışa hizmet etmekten ziyade Güney Kafkasya'nın bir jeopolitik çekişme alanına dönüşmesine zemin hazırlayacaktır."

Açıklamada, üçüncü ülkelere, süreç bağlamında atacakları adımlarda bölgenin parametrelerini dikkate almaları ve taraflara eşit mesafede yaklaşmaları yönündeki çağrı bir kez daha yinelenirken, Güney Kafkasya'nın, bölgede tesis edilecek kalıcı barış ve istikrar temelinde yükselerek hak ettiği bölgesel refaha kavuşacağına inancın tam olduğu bildirildi.

Türkiye'nin bu konuda üzerine düşeni yapmaya her zaman olduğu vurgulanan açıklamada, bundan sonra da Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barış için tarihi fırsatın değerlendirilmesini teşvik etmeyi sürdüreceği kaydedildi.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • vatan sever 3 hafta önce Şikayet Et
    Anşılan beslemelerini tekrar saldırtacaklar. Bu sefer Nahçivan ile Azerbaycan Yarmuk-Zengehatun hattında birleştirilmeli Sevan Gölü de ortak sınır olacak şekilde Azerbaycan batıya ayrıca genişlemelidir. Gerekirse Iğdırdan Erivan şimdilik obüslerle de vurulmalıdır.
    Cevapla
  • Batı Trakyalı 3 hafta önce Şikayet Et
    Ukrayna'nın hali ortada eğer bu Ermenistan'a örnek olmuyorsa güneyden Türk tokadı kuzeyden Rus tokadı yer oturur yerine. Oraya batının asker konumlandırması Türkiye'nin ve Rusya'nın kuşatılması demektir. Ermeni halkına yazık olur.
    Cevapla
  • Gurney 3 hafta önce Şikayet Et
    Avrupa ve Amerika için Türkiye'nin son zamanlarda yaptıkları çok tehlikeli .türkiyeyi bir an önce durdurmak gerekiyor Avrupa gözüyle. Ermenistan onların maşaları Türk ve İslam dünyasını perişan etmek hedefleri bu .çünkü Avrupa batıyor Türkiye ve İslam dünyası birlik beraberlik olursa Avrupa Amerika yok olur
    Cevapla
  • Deli Dumrul 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu şer ittifak ı burda da bir Terör örgütü kurup kendi amaçları doğrultusunda kullanmak istiyor. Olan yine ermeni halkına olacak
    Cevapla
  • Aynı Senaryo 3 hafta önce Şikayet Et
    Ermenistan yine kullanılacak bir aparat. Bölgede saldırgan faaliyetleri için Ermeni çetelerine cesaret verip bir piyon gibi çatışmalarda kullanılacaklar. Eğer yenilirlerse batılılar geri duracaklar. Bu ahmaklar tarihte sayısız defa olduğu gibi yine batı tarafından maşa niyetine kullanılacaklar. Bir millet defalarca aynı senaryonun maşası olabilir mi? Ahmaklıkta level atladılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak