Teleferik kazasının sebebi açıklandı. Adalet Bakanı Tunç: 13 kişi için gözaltı kararı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Antalya'daki teleferik kazası sonrası başlatılan soruşturma kapsamında 13 kişi için gözaltı kararı alındığını ve bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporda kazanın sebebini açıkladı.

GİRİŞ 13.04.2024 16:34 GÜNCELLEME 13.04.2024 17:34
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

Antalya'da Merkez Konyaaltı ilçesinde bulunan ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin bir şirketine ait olan 605 rakımlı Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde sefer halinde olan teleferikte kabinlerden birinin düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Dün akşam saatlerinden bu yana devam ve yaklaşık 23 saat süren tahliye operasyonu başarıyla tamamlandı. Kabinlerde mahsur kalan 174 kişinin tamamın tahliye edildi. Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayla ilgili 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

BAKAN TUNÇ: 13 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kaza ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 17 vatandaşımızın da yaralandığı olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.

Soruşturma kapsamında olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanı bilirkişisinden oluşan heyet, kabinlerde mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları devam ederken detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yapmıştır.

KAZANIN SEBEBİ

Bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporda olayın teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olması/korozyona uğraması ve taşıyıcı direklerde yer alan makara sistemlerinin hasarlı olması nedenleriyle taşıyıcı direğin bağlantı noktasından kırıldığı değerlendirilmektedir.

AFAD BAŞKANI OKAY MEMIŞ'TEN KAZANIN SEBEBI HAKKINDA AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Okay Memiş kazanın sebebi hakkında "Orada heyelan söz konusu değil. Direk sağlam duruyor. Direğin tepesindeki mekanizma kırılmış, vida kırığı gibi tespit edilen bir kırık nedeniyle bu kazanın meydana geldiğini ifade etmek isterim." dedi.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 144
  • Ali70100 2 hafta önce Şikayet Et
    Madem korozyona uğrayan materyaller var...periyodik denetimleri yapılmış mı ? Yapıldıysa raporda ne yazıyor ? Gerekli bakımları yapılmış mı ? Tek tek hesap sorulsun. Memlekette Adam gibi işini yapan yok.
    Cevapla
  • İHA 2 hafta önce Şikayet Et
    bu olanlar dan tüm sorumlular ne ceza aldı acilen kamuoyu ile paylaşılsın ve bu teleferik geliri kim e geliyorsa ki o belediye sanırım acilen o başkan ve tüm sorumlular adalet önünde hesap versinler ....................
    Cevapla
  • Can 2 hafta önce Şikayet Et
    Felaketlerin faturası devlete oylar CHP ye... CHP belediyesi iyi hizmet ediyor.
    Cevapla
  • AntalyaHalil 2 hafta önce Şikayet Et
    Anket belediye iştirakleri denetlensin..özelliklerde sosyal tesisler.o Anket başkanı Kepez belediye başkanı seçildi.Allah Antalya'ya Türkiye'ye adaletli çalışkan başkanlar nasip etsin
    Cevapla
  • Mesken Sahibi 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu adamı hiç sevmiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harry Potter Kalesi de savaş mağduru oldu!Bombalar oraya da isabet etti
CHP'li belediyelere kritik soru! Bu vaatleri ne zaman vereceksiniz?