Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Düzce’de diğer sürücülere selektörle radar denetimini haber veren 14 sürücüye kesilen trafik cezalarının iptal edildiğini açıkladı.

GİRİŞ 16.04.2024 11:41 GÜNCELLEME 16.04.2024 22:33
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

İşte Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları:

2019’da 290 bin 2024 495 bin işlem sayımız. Burada bir kırılım. Bu 485 bin işlem sayısının 207 bin 407’si hız nedeniyle yapılan işlemler. Diğer nedenler nedeniyle yaptığımız işlem sayısı da 248 bin.

Can kaybıyla ilgili rakamları vermeden önce 2016’da Türkiye’de 21 milyon araç, 2019’da 23 milyon 2024’te 29 milyon araç vardı. 2016’ya nispetle 9 milyon araç sayımız artmış.

Trafik kurallarına uyulmadı ve maalesef görmeyi arzu etmediğimiz can kaybı sayısı 2016’da 152, 2019’da 86, 2024’te maalesef 75 canımızı kaybettik.

Gönül ister ki bir can kaybı dahi yaşamayalım. 2016’da yaralı sayısı 12 bin 726, 2019’da 11 bin 265, 2024’te 10 bin 810 yaralı sayısına döştük. Can kaybında olduğu gibi hiçbir vatandaşımızın da yaralanmasını istemiyoruz.

Emniyet kemerimizi sadece araçlarda değil toplu taşıma araçlarında da takma alışkanlığını geliştirelim. Çünkü en yüksek can kaybı ve yaralanmalar kemer takmamaktan kaynaklanıyor.

Denetim ne kadar fazla olursa, kazayla ilgili maalesef karşılaşacağımız sıkıntının da azaldığını görüyoruz. Bu bayramı diğer bayramlardan ayıran biz denetim sayımızı artırarak bu rakamlara geldik.

SELEKTÖRLE RADAR UYARISINA CEZAYA İPTAL

Bir şehrimizde selektör yapan, radar denetimi yapılıyor uyarısını yapanlara işlem yapılmış. Düzce ilimizde 14 işlem yapılmış. O işlemlerin tamamını talimat vererek kaldırttık. Lütfen aşırı hız yapmıyoruz. Radar kontrollerimizi daha da artırıyoruz. Savunma Bakanlığımızla yaptığımız anlaşma sonrası bu radarlar katbekat artacak.

 

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 72
  • Tevhid 1 hafta önce Şikayet Et
    İyi işte haksız yere kesilen cezalar iptal edilmiş acikmiki selektoru radar için yapmışlar kesin olmayan bir şey sebebi ile neden ceza kesiyorlar bu ülkede selektör yapmak sucmuki yazık günah vatandaşın cebinden çıkan paranın haddi hesabı yok şayet vatandaşın cebinden çıkan para yine vatandaş için hizmet amaçlı kullanilsa hadi neyse fakat vatandaşın cebinden çıkan para başkasının cebine
    Cevapla
  • Köylü 1 hafta önce Şikayet Et
    Neden kesildi ve kim devreye girdi de cezalar iptal edildi...!
    Cevapla
  • Davut 1 hafta önce Şikayet Et
    Bunun nesi kötü adam haber veriyor hızını yavaşlat diye ....illa size paramı vericez
    Cevapla
  • verme 1 hafta önce Şikayet Et
    norvec kanunlari olacak ekmekci kanunlari degil yaz boz adam gibi ne kanun var ne devlet halk da ona gøre
    Cevapla
  • Abdullah Seven 1 hafta önce Şikayet Et
    iyi de madem ceza iptal ediliyor o halde neden ceza yazıldı. Devlet yaz -boz tahtası haline getiriliyor. böyle bir uygulama caydırucı olurmu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!