Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!

Son dakika haberi... Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonlarında elebaşılığını Hakkı Saral’ın (Cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi) yaptığı Organize Suç Örgütü çökertildi.

GİRİŞ 26.04.2024 08:39 GÜNCELLEME 26.04.2024 09:50
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki, suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz.10 aylık süre içinde, 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık"

Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgiler göre, organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenlendi, 8 bin 260  şüpheli yakalandı, bunlardan, 3 bin 58'i tutuklandı, bin 740'ı hakkında adli kontrol kararı verildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlar sonucunda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin, Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlardan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri,silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi.

Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu.

KAYNAK: TRT HABER
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 27
  • Mustafa 1 hafta önce Şikayet Et
    Hapis cezasıyla ne çökertilir ne de bir halt olur maalesef. ABD de profesörlere ters kelepçe vuruyorlar polis talimatına aykırı hareket edenin üzerine kurşun yağdırıyorlar. Bizim burda polise silahla ateş ediyor. Polis eşkiyayı sağ yakalamak için canını ortaya koyuyor bu nedir la ABD de olsa polis bu tipleri kevgire çeviriyor. Bu yüzden ABD güçlü.
    Cevapla
  • alo 1 hafta önce Şikayet Et
    Destek alıyorlar demek
    Cevapla
  • GECE KARTALI 1 hafta önce Şikayet Et
    Ya sayın bakan türkiye de kaç suç örgütü var bari listesini yayınlayında takip edelim çökertilenlerin üzerini bir çizik atalım..denizde kum bizde suç örgütleri...
    Cevapla
  • Mnur 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiyeyi suç örgütleri yönetiyor.Bitmez bunlar.Her parkta köşe basinda mahalle ve sokakta onlar hakim
    Cevapla
  • Hakan Günver 1 hafta önce Şikayet Et
    Polis yakalıyor ama hakimler yeterli cezaları vermiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoför 'Görmedim' demişti! İşte kadının otobüsün altında kalarak can verdiği görüntüler
'Yasal zorunluluk' diyerek açıkladı! 27 belediyeye kayyum geliyor