Bir gecede milyon dolarlık zarar: ABD'den İsrail'e uyarı: Stoklar azaldı...
ABD'nin İsrail'e mühimmat desteği sonrasında İsrail'e verdiği destek konusunda zorluk çekmeye başladı. ABD füze stoklarında azalma yaşadığı konusunda uyarıda bulundu.
ABD hükümeti İsrail’e füze stoklarının tükeneceği konusunda uyarıda bulundu.
Wall Street Journal’ın haberinde yer alan bilgilere göre, İsrail’in İran’dan gelen balistik füzelerini durdurmak için kullandığı Arrow hava savunma sistemindeki füzelerin tükenmek üzere olduğunu belirtti.
İşgalci İsrail Devleti’nin İran’a saldırmasının üzerinden 7 gün geçti. İki ülke karşılıklı olarak misilleme girişiminde bulunurken İsrail hükümeti İran’a yönelik başlattığı saldırıda mühimmat sorunu çekmeye başladı.
ABD FARKLI ARAYIŞLAR İÇİNE GİRDİ: 12 GÜN DAYANIR
Konuya ilişkin ABD yetkililerine dayandırılan haberde İsrail’in Arrow balistik füze savunma sisteminde kullandığı füzelerin tükendiğini yazdı.
ABD hükümetinin ise mühimmat eksikliğinin başlamasıyla İsrail’in kara, deniz ve havadan gelecek saldırılara karşı güçlendirme adımları attığını söyledi.
Pentagon yetkilileri ABD envanterinde yer alan önleyici füzelerin de tükenme riskiyle karşı karşıya olduğunu, ABD tarafından ikmal yapılmaması halinde 10-12 gün dayanabileceğini kaydetti.
"ABD DESTEĞİ SONSUZ DEĞİL"
Washington Post’a durumu değerlendiren ABD merkezli Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi Füze Savunma Projesi Direktörü Tom Karako, ABD’nin desteğinin sonsuz olmadığını belirterek, “Ne ABD ne de İsrail, füzeleri engellemeye sonsuza dek devam edemez. İsrail ve müttefikleri, zaman kaybetmeden harekete geçmeli. Yakalamaca oynamak sürdürülebilir değil” dedi.
BİR GECEDE 287 MİLYON DOLAR KAYIP
İsrail medyasından Hareetz gazetesinin haberinde ise, İran tarafından İsrail’e gerçekleştirilen her füze saldırısında bir milyar şekel (287 milyon dolar) maliyete sebep olduğu, düşen füzelerin bölgelerde açmış olduğu hasarlar nedeniyle ciddi mali kayıp yaşayacağını belirtti.
Demir Kubbe’nin her faaliyetinde 30 bin dolar harcandığı, Davud Rampası’nda faaliyet başına 700 bin dolar, SAHM-1,2,3 sistemlerinin ise kullanımında 2 milyon dolarlık bir mali kayıp yaşandığı bilgisi aktarıldı.
IDF ise mühimmatların azalmasına ilişkin açıklamada bulunarak, "IDF her türlü senaryoyu ele almaya hazır ve hazır. Ne yazık ki mühimmatla ilgili konularda yorum yapamıyoruz." dedi.
Middle East Eye haber sitesine konuşan ABD yetkilileri İran’ın füze saldırılarının hala geri planda tuttuğunu ve kısmen de olsa ABD’nin doğrudan İsrail’e saldırı operasyonlarına katılmasını önlemek için yaptığını ifade etti.
-
SARIÇİÇEK. 24 dakika önce Şikayet Etuzakdogu tepene binerse şaşma?Beğen Toplam 2 beğeni
-
mehmet 31 dakika önce Şikayet Etiş abd için sarpa sarıyor.. eğer abd ye bir saldırı olsa elinde kullanacağı bomba kalmadı.. eridi.. israilinde sonunu bu getirecek.. her yerden bomba yağarken o sadece kaçak zorunda kalacak.. israilde halk zaten kaçacak delik arıyor.. biraz daha sürerse herkes çaldıkları toprak ve evlerden birdaha gelmemek üzere kaçacak..Beğen Toplam 1 beğeni
-
karabahtim 38 dakika önce Şikayet EtBen halen Irana güvenmiyorum. Danişikli tiyatro dövüşü sayesinde,Israilin savaşi tüm bölgeye yayabilmesinin önünü açiyorlar. Önceden tasarlanmiş ve senaryosu yazilmiş bir Hollywood filmi çeviroyorlar gözümüzün önünde.Beğen
-
Hasan 47 dakika önce Şikayet EtÇinin ve korenin saldırma zamanı geldi o zamanBeğen Toplam 3 beğeni
-
misafir 50 dakika önce Şikayet Etİran elindeki füzeleri önemsiz yerlere harcamamalı. Ses getirecek, israili nefessiz bırakacak yerlere atmalı. Asla acımamalı. Çünkü israil acınacak bir ülke değil.Beğen Toplam 1 beğeni