Son dakika haberi: Askeri kargo uçağımızın kara kutusu Türkiye'ye getirildi

Son dakika haberi: Gürcistan'da düşen askeri kargo uçağımızın kara kutusu Türkiye'ye getirildi.

GİRİŞ 12.11.2025 21:31 GÜNCELLEME 12.11.2025 22:33

Son dakika haberi: Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelmek üzere havalanan TSK'ya ait C130 tipi askeri kargo uçağı, Gürcistan'da düştü, 20 askerimiz şehit oldu. 

Uçuş ekibiyle birlikte 20 askeri personelin bulunduğu uçak sabah 09.50'de Trabzon'dan havalanarak Azerbaycan'ın Gence şehrine 11.06'da iniş yaptı. 

Burada bir süre bekledikten sonra 13.20'de Türkiey'ye gelmek üzere Gnece'den havalanan uçak, kalkış yaptıktan 27 dakika sonra radardan kayboldu. 

Kısa bir süre sonra uçağın düştüğü anlaşıldı. Gürcistan, uçağın enkazına Azerbaycan sınırındaki Sığnaği bölgesinde ulaşıldığını açıkladı. 

KARA KUTU TÜRKİYE GETİRİLDİ 

Uçağa ait kara kutunun, Türkiye'ye getirildiği belirtildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devam eden arama çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Uçağımızın kara kutusu bulunmuş, incelemeler başlatılmıştır. Şehitlerimizin 19'unun naaşına ulaştık. Son naaşımızı arama çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullanmıştı.

SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı ile görüştüSON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı ile görüştü

Askerî uçağımız düştü mü düşürüldü mü? Uzman isim iki ülkeyi işaret ettiAskerî uçağımız düştü mü düşürüldü mü? Uzman isim iki ülkeyi işaret etti

57 yıl sonra ikinci kargo uçağı acısı: 1968 yılında da düşmüştü... Sebebi neydi?57 yıl sonra ikinci kargo uçağı acısı: 1968 yılında da düşmüştü... Sebebi neydi?

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • xxlxx 1 ay önce Şikayet Et
    Rapor çıkana kadar konuşmanın bir anlamı yok. Allah şehitlerimize rahmet eylesin sevenlerine sabır versin.
    Cevapla
  • Uzman 1 ay önce Şikayet Et
    sabotaj ihtimali çok yüksek
    Cevapla
  • melikşah 1402 1 ay önce Şikayet Et
    çok üzgünüz allah rahmet eylesin hepsine ihtimal olarak kendi düşüncem uçak gence havaalanında kaldığı süre içinde uçağın içine veya dışına veya tüm pilot ve yolcuların çantaları özel eşyalarına yerleştirilen zaman ayarlı c dört olabilir bunu kim yapar veya yaptırır iyi düşünmek gerekiyor havaalanı güvenliği nekadar kameralar kontrol edilebilinir
    Cevapla
  • Mehmet Arif 1 ay önce Şikayet Et
    Azerbaycan israilin uydusu, yöneticileri de uşağı gibi. Azeri yer ekibi (mossad ajanlarıdır muhtemelen) uçağa müdahale ettiyse mossad operasyon yapmış olabilir.
    Cevapla
  • Burak 1 ay önce Şikayet Et
    Bişey çıkmaz o kutudan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'da alarm verildi! Çok sayıda dron ülkeye girdi! Uçuşlar durduruldu
Türkiye kara gömüldü: Yüzlerce köy ve kara yolu ulaşıma kapandı!