Afyon'da içki satışı düzenlemesi

Afyonkarahisar Valiliği, var olan içki satışı yönetmenliğini yürürlüğe sokarak, şehirde piknik yerleri de dahil olmak üzere içki satışı ve tüketimi yasaklandı.

Afyon'da içki satışı düzenlemesi
Afyon'da içki satışı düzenlemesi
GİRİŞ 27.04.2012 09:12 GÜNCELLEME 27.04.2012 09:12
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Afyonkarahisar Valiliği kararıyla kentte piknik yerleri de dahil olmak üzere içki satışı ve tüketimi yasaklandı.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre Vali İrfan Balkanlıoğlu imzasıyla yayınlanan 2012/3 sayılı, “Açıktan alkol alınmanın ve alkol satışının yasaklanması” başlıklı karara göre, “Piknik ve ören yerleri” dahil onlarca mekanda alkol tüketimi ve satışı yasaklandı.

Valilik, “Alkol kullanımı ve satışı” ile ilgili kararında, “Alkol kullananlarca şehrin belli yerlerinin mesken tutulması, buralarda taşkınlık yapılması, çevreye rahatsızlık verilmesi, trafik kazalarının önlenmesi” gerekçe olarak yer aldı. Kararda özetle şöyle denildi: “İl sınırları içerisinde, huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla gerekli önleyici tedbirler alınmaktadır. Bu bağlamda alkol kullananlarca şehrin belirli alanlarının mesken tutulduğu, buralarda taşkınlık yapıldığı, özel araçlarda içki tüketiminin alışkanlık haline getirildiği, çevreye rahatsızlık verildiği ve alkollü araç kullanarak trafik kazalarına neden olunduğu, bu nedenle il sınırları içerisinde kamu düzeninin bozulması, olabilecek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla idari tedbir olarak düzenleme yapıldı.

Kamunun istifadesine açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda ilimiz merkez ilçe sınırları içerisinde veya meskun mahallerde, karayollarında, umuma mahsus yerlerde, umuma mahsus park ve bahçelerde, umumun istifadesine sunulan piknik ve ören yeri gibi alanlarda ve her çeşit taşıma araçlarının içinde açıkta alkol içilmesi veya satışı yasaklandı.

Ayrıca gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültürel mekanlar, ibadethane, terk edilen yapılar, inşaatlar, banka ATM’leri, köprü altları, mezarlıklar, gezinti yerleri, içerisinde çeşitli işyerleri olan 24 saat açık iş hanı merdiven boşlukları ve boş alanlarında alkollü içeceklerin içilmesi yasaklanmıştır.”

82 TL ceza var

Yasağa uymayanlar, Kabahatler Kanunu’nun ‘Sarhoş’ ve ‘Gürültü’ kabahatini düzenleyen 35 ve 36’ncı maddelerine göre cezalandırılacak. Maliye Bakanlığı’nın 2012’ye yönelik tebliğine göre yasağı ihlal edenlere 82 TL ceza kesilecek.

YORUMLAR 50
  • Mehmet TÜRKER 12 yıl önce Şikayet Et
    Karar doğru.. Verilen kararın tüm Türkiye'de uygulanmasını isterim. Diğer yorumcuların da dediği gibi, ailemizle çoluk çocuk park ve pikniklere gidememek ya da gidersekte birisi sarkıntılık edecek mi diye diye düşünür olduk. İçecek olan evinde, alkollü lokantalarında ya da meyhanesinde içsin. (Bu arada alkol haram)
    Cevapla
  • milletin ferdi 12 yıl önce Şikayet Et
    İçkiyi potansiyel taşkınlık, kaza ve rezillik sebebi olarak görmeyenler var halâ. Beynin uyuşması, muvazenenin kaybolması neye sebep olur peki? İstatistiklere ne diyorsunuz peki? Alkolün insan üzerindeki etkisinden bahseden bilimsel çalışma sonuçlarını nereye koyuyorsunuz peki? Birisi de benim insanı ve toplumu tüm kötülüklerden koruyan din özgürlüğümü, tüm kötülüklerin başı olan içki içme özgürlüğüyle bir tutma gafletinde bulunmuş. Yorumu belki ayık kafayla yazmamıştır. Ama yine de cevabı hak ediyor. Bre izansız içkici! Sana sadece içki içme tavsiyesinde bulunabiliyoruz. İçki içmekle kendine bana verebileceğin zarardan çok kendine zarar verirsin. Dolayısıyla bu tavsiyenin sana benden çok faydası var, bunu da bilmiyor olabilirsin. Ama müsaade et de Devlet yetkilileri de halkını korumak için gereken tedbiri alsın. Sen de bir zahmet ille de kendini zehirleyeceksen, git evde iç de bari başkasına zararın dokunmasın.
    Cevapla
  • mfatihim 12 yıl önce Şikayet Et
    Vali beyin eline sağlık.... Piknik yerleri ismi üstünde ailelerin nefeslendiği,çoluk çocuğun oyun oynadığı yerler bu tür içkiciler yüzünden insanlar evinden çıkamaz olmuşlardı.Darısı bizim yaşadığımız ilin başına...
    Cevapla
  • suleyman d 12 yıl önce Şikayet Et
    DEVLET KÖTÜ ALIŞKANLIKLARI KUMARDAKİ GİBİ TEŞVİK ETMEK YERİNE MÜCADELE ETMELİ !. DEVLET Milli (!) piyango :)), At yarışları Cumhurmaşkanlığı kupası,Cumhuriyet yarışları...toto,loto,iddia,vs.vs kumarın onlarca türevinde KURPİYERLİK YAPMAYI BIRAKMALI! İçkiyle mücadeleyi sigaradaki gibi takdir edip destekliyorum. DARISI KUMARIN BAŞINA ! demeden de edemeyeceğim!
    Cevapla
  • ibrahim KAPÇAK 12 yıl önce Şikayet Et
    Yerinde bir karar.... Cok yerinde bir karar. Bazi yorumcularin da belirttigi gibi Amerika'nin dini inanci yonunden alkol ile bir sorunu olmamasina ragmen sirf gencleri ve cocuklari korumak icin 21 yasindan buyuklere icki satisi olmadigi gibi topluma acik mekanlarda icki kullanimi kesinlikle yasak ve polis bu yasaga aykiri hareket edenlere bir hirsiza bir katile nasil davraniyorsa oyle davraniyor.(Bizzat gozumle sahit oldum) Balikesir'de bir onceki belediye sehir icinde bufelerde icki satiliyor uygunsuz goruntuler sergileniyor diye bufeleri kaldirdi fakat Balikesir Bursa-Bandirma girisinde baslayip Edremit cikisina kadar suren ismi Cevre Yolu (!) olan yol uzerinde gece belli bir saatten sonra 300-500 metre aralikli mevcut olan tekel bayilerinin onunde kuyruk oluyorlar. Ondan sonra bu trafik canavarlari nereden cikti diyoruz. Istedigin kadar duble yol yap. Birayi cekip 2 seridi kapatip yaris yapiyorlar.(Aslinda kendileri tespit edip onleyici tedbirler almalari gerekir ama) yinede ilgililere duyrulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!