'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' yazısı silindi

Mardin-Kızıltepe yolu üzerinde yer alan Türkmen Dağı yamaçlarına 1980 askeri darbesi sonrası taşlarla yazılan "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" yazısı kaldırıldı. Yerine Türk Bayrağı'nın ay-yıldız figürü çizildi. Peki bu yazının kaldırılış amacı ne?

'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' yazısı silindi
'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' yazısı silindi
GİRİŞ 06.12.2012 07:50 GÜNCELLEME 06.12.2012 11:55
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Yazıyı ihtilale ait her şeyi silmek istedikleri için ortadan kaldırdıklarını ifade eden Mardin Valisi Turan Ayvaz konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Ne mutlu Türk'üm diyene' yazılarında silikler olmuştu. Görüntü açısından da ay yıldızın daha güzel olduğunu düşündüğümüz için bunu uygun gördük. Bu yazıların 1980'li yıllara ait olduğunu biliyoruz, bu nedenle de ihtilale ait her şeyi silmek istiyoruz. Bu geçmişteki izler yerine herkesin ortak değeri olan ay-yıldız yaptık. Çok da güzel oldu" 

VALİ YAZIYLA İLGİLİ GERÇEĞİ ANLATTI

Vali Ayvaz, ''Oradaki yazı silinmeye başlamıştı. 30 yıllık bir yazı, iyice eskimişti. Sadece güncellemek istedik. Ay yıldız çizildi. 'Ne mutlu Türküm' yazısını sildirdik diye bir şey yok, sadece güncelledik'' dedi.

YORUMLAR 46
  • ahmet mardini 11 yıl önce Şikayet Et
    bahsedilen yer tam evimin karşısı :). vALLAHi daha bu sabah camdan bakarken dikkatimi çekti fakat buraya haber olduğunu bilmiyordum.görünce çok şaşırdım.buralı bir vatandaş olarak şahsen 'ne mutlu türk'üm diyene' sözü gözüme batıyordu.ay-yıldız kesinlikle daha iyi çünkü hepimiz türk değiliz,türkiyeliyiz o yüzden ay-yıldız'a saygım vardır.
    Cevapla
  • KARDEŞLİK 11 yıl önce Şikayet Et
    hak yolu kardeş yolu. bunun şimdi deyil deniz gezmişten önce seyit rızadan önce daha daha önce yapılması gerekirdi yıllardır bu tur ırkçı cümleler yüzünde birbirimize düşman kesiliyoruz mehmedimle dağdaki kardeş deyıllermı aynı ulke için zamanında savaşmamışlar mı şimdi nıye vaarlıgım turk vaarlıgına armagan olsun dıyeyım kı herkes kendıne armagan olsun herkes eşit olsun bu ülke hepimizin ve arap araptır türk türktür kürtte kürttür tekbayrak amenna ama tek dil deyılız kardeşlerım ben özümü inkar ettıgımde insanlıgımı inkar etmiş olurum yapmayın ırkçılık dinimizde yok bir müslüman karsısındaki halkı inkar edemez yok sayamaz buyuk balık küçük balık meselesi hayvanlar alemi içindir biz insanız kıbleye döndügümüzde belkı farklı dilden başlarız ama niyet aynı biraz bencıllık yerıne kendımızı birbirimizin yerine koyalım çanakkale şehıtlerıne bakalım (em hemu bırane) ( bız hepımız kardeşiz)
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    yüksel pınar: doğruyu söyleyeyim de gerisi önemli değil.... peygamberler hep statükoya mücadele vermişlerdir. toplumların zamanla alışkanlıkları oluşuyor. insan eli değen her şey iğdiş oluyor. eğer müslümansak peygamberlerin yolundan gidiyoruz demektir. o zaman bu konuda da onları örnek almalıyız. onlar tepki almaktan korkmadı. o zaman biz de korkmayacağız. hakikatı haykıracağız. ya ALLAH bismillah....diye bağıranlar, ALLAH'ın adını slogan haline getirenler, peygamberimizin vefatından bir süre önce verdiği veda hutbesini bir okuyun. hastalığınızın şifası o hutbede....
    Cevapla
  • ERDOĞAN ÖZEVİ 11 yıl önce Şikayet Et
    türk yurdu. anadolu türk yurdudur ve öyle kalacaktır. azınlık kafatasçıları ne düşünürse düşünsün. islamcı ve islamın arkasına saklanan azınlık ırkçıları komplekslerinizle yaşamaktan vazgeçin. türk bir medeniyetin adıdır, var olmaya devam edecektir. ALLAHa şükür türküm ve çok mutluyum, sadece insafına sığındıkları bir millete her fırsatta ve değişik adlar altında saldıranların varlığı bana mutsuzluk veriyor..
    Cevapla
  • yüksel pınar 11 yıl önce Şikayet Et
    mehmet bodura. çok güzel yazmışsın birader. çok tepki alıcan ama bence çok güzel yazmışsın. eline diline sıhhat.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..