Cilvegözü'ndeki patlama sonrası ilk görüntüler

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen bombalı saldırı sonrası yaşananlar, amatör kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

GİRİŞ 12.02.2013 13:51 GÜNCELLEME 12.02.2013 14:21

Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'nın bölgesindeki gümrük personelinin lojmanlarına çok yakın bir noktada saat 15.00 sıralarında büyük bir patlama oldu. Sınır kapısının Suriye çıkışında park halindeki Suriye plakalı bomba yüklü bir araç patladı. Çok sayıda kişinin yaralandığı patlama sonrası yaşananlar, olay yerinde bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Patlamadan sonra yaşanan paniğin yer aldığı görüntülerde ağlayan bebek sesleri net bir şekilde duyuluyor. Patlamayla birlikte çevredeki araçların yanma anları da cep telefonu tarafından saniye saniye kaydedilmiş.

Patlamanın etkisiyle panik halinde kaçan Türk ve Suriyeli vatandaşlar, birbirlerinden yardım istiyor. Patlamanın şiddetini, gök yüzünü saran dumanlar net bir şekilde gösteriyor.

GÖRGÜ TANIĞI: BOMBACILAR 3 KİŞİYDİ, UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATTILAR

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamanın görgü tanıklarından Mahmut Koç, "Bombacılar 3 kişiydi, uzaktan kumanda ile patlattılar" dedi.

Patlamadan yaralı kurtulan ve insani yardım malzemelerinin taşınmasında çalışan Mahmut Koç, bombacıların 3 kişi olduklarını ve uzaktan kumanda ile patlattıklarını söyledi. Patlamada kolundan yaralanan Koç, dehşet anlarını anlatarak, "Her taraf kan gölüne döndü. İnsanlar parçalanmıştı çok kötüydü" dedi.

Öte yandan olay yeri çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Sınırın dağlık kesimleri jandarma tarafından tutulurken olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürüyorlar. İşlemleri tamamlanan iki ceset daha cenaze aracıyla Reyhanlı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Sınır kapısında Suriye tarafına geçmek için bekleyen vatandaşlar sınırdan geçemedikleri için yakınlarından haber alamıyorlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!