Eser Yenenler'in davasında şoke eden karar! 3,5 yıllık hapis istemi...

Çok Güzel Hareketler 2'nin sunucusu Eser Yenenler, kendisi ile hakaret boyutuna varacak şekilde dalga geçen Öznur Kalender'e dava atı. Bir süredir devam eden dava sonuçlandı. İşte, konuyla ilgili detaylar...

Eser Yenenler'in davasında şoke eden karar! 3,5 yıllık hapis istemi...
Eser Yenenler'in davasında şoke eden karar! 3,5 yıllık hapis istemi...
GİRİŞ 03.05.2023 15:18 GÜNCELLEME 03.05.2023 15:18
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Eser Yenenler, geçtiğimiz günlerde çizdiği karikatür ile kendisini hedef alan Öznur Kalender'i affetmedi. Mahkemeye giden Eser Yenenler'in beklediği davada hakim kararını verdi. 

Ünlü karikatür sanatçısı Öznur Kelander, Eser Yenenler'i hedef alan çizimleri dolayısıyla gündeme gelmişti. Eser Yenenler tüm olanlar karşısında sessiz kalmadı ve konuyu mahkemeye taşıdı. 

Eser Yenenler

ÖZNUR KALENDER NE YAPMIŞTI

Öznur Kalender, Eser Yenenler'i domuza benzeterek karikatürünü çizmişti. Ayrıca Yenenler'i hedef alarak "dombili, pislik, yağ tulumu" sözcüklerinin yanı sıra birçok çirkin ifade kullanmıştı. 

DAVA AÇILDI 

Eser Yenenler'in avukatı, konuya ilişkin "Burada eleştirel mizahtan daha çok ağır bir sövgü bulunmaktadır" ifadeleri ile dava sürecini anlatmıştı. 

Öznur Kalender'e 'zincirleme hakaret' suçundan 3,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması için ve tazminat ödemesi için dava açıldı. 

Öznur Kalender

DAVA SONUÇLANDI

Eser Yenenler'in açtığı manevi tazminat davası nihayet sonuçlandı. Hakim, Öznur Kalender'in Eser Yenenler'e 30 bin liralık manevi tazminat cezası ödemesini hükmetti. Eser Yenenler ise aldığı bu tazminatı Atatürkçü Düşünce Derneği'ne bağışladı. 

Diğer yandan Öznur Kalender'e açılan ceza davası devam ediyor. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 15
  • Hayır yapmış 1 yıl önce Şikayet Et
    Sol görüşlü sanatçıların hayır işleri bu kadar oluyor.Depremzedeler varken ADD ye verip hayır yapmış oluyor.Birilerinden alkış bravo almak için yaptığı belli.Chpnin fondaş kanalları artık onu öve öve bitiremezler.
    Cevapla
  • Dıral dede 1 yıl önce Şikayet Et
    haydan geldi huya gitti diyene Hay da Allahın ismi Huy da Allahın ismidir yani Allahtan geldi Allaha gitti anlamında bir deyimdir dolayısı ile kulun verdiği para Atatürkçü derneğe gitmiş keşke Allah yoluna harcansa imiş muhtemelen sevabını pardon alkış beklediği bir merci var kafasında
    Cevapla
  • Ferman Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Add nin içkileri bitmiş herhalde içki parası mı vermiş bu kadar mağdur depremzede varken
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Depremzedelere verseydi daha iyi olurdu
    Cevapla
  • KARLI sERHAT cCc 1 yıl önce Şikayet Et
    eser yenenler midirt nedir ...süper yapmis ...tamda o ....sen kimsin Atatürk hakkinda espiler yapiyorsun ...hepsinin kani bozuk yaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü