Mustafa Sandal'dan Cadılar Bayramı kutlamalarına böyle isyan etti: Tamamen bir saçmalık!

24 yıldan beri Türk müziğine damga vuran isimler arasında yer alan Mustafa Sandal bir pagan adeti olan Cadılar Bayramı'nın kutlanmasına adeta isyan etti. Mustafa Sandal, kutlamayı katılanları "Kıyamet boyutundaki vahşeti pas geçiyorsunuz" diye suçladı.

Mustafa Sandal'dan Cadılar Bayramı kutlamalarına böyle isyan etti: Tamamen bir saçmalık!
Mustafa Sandal'dan Cadılar Bayramı kutlamalarına böyle isyan etti: Tamamen bir saçmalık!
GİRİŞ 06.11.2023 16:03 GÜNCELLEME 06.11.2023 16:03
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Gerek yazdığı şarkılar, gerek besteleriyle Türk pop müziğinin ilk akla gelen isimlerinden biri haline gelen Mustafa Sandal, 31 Ekim'de kutlanan Cadılar Bayramı'nı ülkemizde kutlayan kişileri hedef alarak eleştirdi.

Bilindiği üzere Cadılar Bayramı'nın kökeni antik Britanya'ya kadar dayanıyor. Bir pagan geleneği olan Cadılar Bayramı dolayısıyla Türkiye'de de birçok isim kutlamalar eşlik etti ve sosyal medyadan paylaştı.

Türkiye'de Cadılar Bayramı'nın kutlanmasına eleştiriler gelirken, bir çıkış da ünlü sanatçı Mustafa Sandal'dan geldi. Mustafa Sandal sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin yaptığı açıklamada adeta isyan etti.

Ünlü şarkıcı bir pagan geleneğinin bizim toplumumuza nasıl bulaştığını sorguladı ve kutlamalara katılanları paralel evrende yaşamakla suçladı. Ayrıca Gazze'ye yapılan katliama işaret ederek kıyamet boyutundaki vahşeti pas geçip kutlamaların devam etmesini saçmalık olarak nitelendirdi.

İşte Mustafa Sandal'ın o açıklaması: 

Bir Pagan geleneği nasıl bize bulaştı? Ne cadısı, ne kostümü, ne şekeri, ne alaka! Görüyorum ki, ortalıkta hiçbir problem yokmuşçasına en coşkulu şekilde birileri Cadılar Bayramı'nı kutluyor. Ya siz başka bir paralel evrende yaşıyorsunuz ya da biz bambaşka bir gerçeklik yaşıyoruz! Yaşanan kıyamet boyutundaki vahşeti pas geçip, pagan adetinize olan sadık duruşunuz enteresan. Kusura bakmayın ama Cadılar Bayramı tamamen bir saçmalık!

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 21
  • Namyelüs 5 ay önce Şikayet Et
    Kendi değerlerini aşağılayıp Batı'dan gelen herşeyi ilericilik zanneden Batı Devşirmelerinin kimliklerini kaybetmesinin bir sonucudur.Sorarsan 'sadece eğleniyoruz' derler,oysa benliğinden yavaş yavaş uzaklaştığının farkına varamadan yaşayıp giderler.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    helal olsun
    Cevapla
  • soner 5 ay önce Şikayet Et
    ben bu yorumu yapsam kesin gericiydim
    Cevapla
  • Işınsu 5 ay önce Şikayet Et
    Yozlaşma ve konuşma. Ortaçağ adetleri.
    Cevapla
  • Hasan 5 ay önce Şikayet Et
    Saçmalıktan ziyade rezillik,aymazlık batı medeniyetsizliğinin simgesi..Ahlaksızlık vesselam...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!