Çelik: Aleviler asıl Sabiha Gökçen'e itiraz etsin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Yavuz Sultan Selim'in adının 3. Köprüye verilecek olmasına tepki gösterenlere, "Aleviler Yavuz Sultan Selim ismine tepki göstereceğine Sabiha Gökçen'e göstersinler" dedi.

Çelik: Aleviler asıl Sabiha Gökçen'e itiraz etsin
Çelik: Aleviler asıl Sabiha Gökçen'e itiraz etsin
GİRİŞ 28.06.2013 12:18 GÜNCELLEME 28.06.2013 12:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

A Haber'de Sevilay Yükselir'in sunduğu %100 Siyaset Programı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'i konuk etti.

Akil İnsanlar konusuna da değinen Çelik, final toplantısına sadece Murat Belge ve Baskın Oran'ın katılmadığının altını çizerek, "iyi ki akil insanlar heyeti oluşmuş ve rapor hazırlamışlar" dedi.

ALEVİLER YAVUZ SULTAN SELİM İSMİNE TEPKİ GÖSTERECEĞİNE SABİHA GÖKÇEN'E GÖSTERSİNLER

Yavuz Sultan Selim bizim tarihimizin en önemli şahsiyetlerinden biridir. Yavuz Sultan Selim'in Alevi katliamı yaptığına inanmıyorum onu da söyleyeyim. Bunu biraz mürekkep yalamış tarih bilen biri olarak söylüyorum. Şah İsmail ile savaşı vardır. Tarih boyunca Anadolu'da Sünni, Alevi mezhep çatışmalarından dolayı bir çok insan hayatını kaybetmiş, mağdur olmuştur. Bu tek taraflı olan bir şey de değil. Ama bunu tasvip etmiyoruz. Eğer 5-6 asır önceki hadiseleri bugünün yükselen değerlerine, bugünü demokratik anlayışına göre değerlendirirseniz hiçbir padişah sizden geçer not alamaz. Fatih Sultan Mehmet'in adını her tarafa veriyoruz, e o da kardeşini katledenlerden birisidir. Tarihimiz hatasıyla sevabıyla bizim tarihimizdir. Biz tarihteki şahsiyetleri yeniden yargılamak, onlara yeniden karne doldurmak durumda değiliz. Alevi kardeşlerimiz Yavuz Sultan Selim'in ismine tepki göstermek yerine, Yavuz Sultan Selim 16. Asır. 1514'e gideceklerine daha dün onların başına bomba yağdıran Sabiha Gökçen'e tepki gösterselerdi. Sabiha Gökçen'e kaç Alevi kaç kere tepki gösterdi. Onları mağaralara doldurarak, adeta fare zehirler gibi zehirleyen İsmet Paşa'ya tepki gösterselerdi. Onlara bir tarih boyunca zulmeden, onlara haksızlık yapan Cumhuriyet Halk Partisi'ne tepki gösterselerdi.

İYİ Kİ AKİL İNSANLAR HEYETİ OLUŞMUŞ VE RAPOR HAZIRLAMIŞLAR

Yedi bölgeden yedi ayrı rapor geldi. Bu raporlarda tabi ki birbiriyle örtüşen taraflar var, birbiriyle çelişen taraflar var. Sonuçta ben de şahsen şuna inandım; gerçekten iyi ki böyle bir heyet kurulmuş, iyi ki bu insanlar çalışmışlar, iyi ki bu insanlar bu raporları hazırlamışlar. Bizim gözümüzle değil, kendi gözleriyle ve vatandaşın gözleriyle bir meseleyi getirip ortaya koydular. Bu önemli bir şey.

TOPLANTIYA SADECE 2 KİŞİ KATILMADI: MURAT BELGE VE BASKIN ORAN

63 kişi gelmedi, 61 kişi geldi. İki eksik. Bazı gazetelerde dört eksik diye yansıtıldı. Murat Belge istifa ettiğini açıkladı, Baskın Oran da gelmedi. Bana da sordular ne diyorsunuz diye; Saygı duyuyorum ama tavırlarını onaylamıyorum. Bu yaşta bu birikime sahip olan, dünyayı, Türkiye'yi burada olup bitenleri bilen insanlar olarak onlar sonuna kadar orada kalmalıydı . ben küstüm oynamıyorum tavrı doğru bir tavır değil.

TARİHİMİZDEKİ EN PARLAK MAYIS AYI 2013 MAYIS AYIYDI

Selçuklu ve Osmanlı tarihi dahil, bizim milletimizin hayatındaki en parlak mayıs 2013 Mayıs ayıydı.

YORUMLAR 5
  • abdullah demirci 10 yıl önce Şikayet Et
    FSM İsminide Değiştirelim!. FSM İsminide Değiştirelim! Sonuçta Fatih Sultan Mehmet Hanın babasının toprakları değildi istanbul belirli gerekçelerle kuşattı fethetti ve kendi topraklarına kattı bir sürü insan öldü:( ya nedir bu saçmalıklar allah aşkına! geçmite yapılmış bir savaş hatasıyla sevabıyla biz kendi tarafımıza sahip çıkarız karşı tarafa saygı duyarız! gidin irana bakın her yerde şah ismail ismi var! yavuz sultan selim koyacak değiller ya? bundan daha doğal ne olabilirki? atatürk ismine karşı olanlarda mahallelerinin sokaklarının ismine itirazmı? etsinler şimdi?????
    Cevapla
  • yıldırım 10 yıl önce Şikayet Et
    Yazık. Said-i Nursi'nin "Şeytanın siyasetinden Allah'a sığınırım" dediği bu olsa gerek.Sürekli olarak birilerini kötüleyerek,halkı birbirine düşman etmek, geçmiş olayları örnek göstererek kendi kusurlarını örtmeye çalışmak ve bunu yaparken insanları iyiden iyiye kutuplaştırmak,sanırım Allah için,Allah yolunda,halk için yapılmış bir siyaset olmasa gerekir.
    Cevapla
  • alaiye 10 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRULARI SÖYLEYE NE DENİR.... bakan çelik doğru söylemiştir. ilk kadın savaş pilotumuzun ünvanını kazandığı demir tunç harekatında alevi kardeşlerimizin üzerine bombalar yağdırılmıştır. yalan söyleyen tarihi çarpıtanlar utansın............
    Cevapla
  • Cafer UÇA 10 yıl önce Şikayet Et
    Anladık Yavuz Selim köprüsünün adına gelinceye kadar daha yakın tarihimizde Dersim bombalayan ve bunun için kendisine üstün başarı madalyası verilen, . Atatürk'ün manevi kızı Sabiha Gökçenin ismini taşıyan hava alanının bu güne kadar neden itiraz etmediler önce bunu açıklasınlar. Bunlar hedef saptırma oyunları, bunlar o mezalimi görmüş Aleviler değil. CHP nin ASİMİLASYONLARI SONUCU CUMHURİYETÇİ SÖZDE ALEVLER İBADET BİÇİMLERİNİ BAKIN NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLARSINIZ. Gerçek Aleviler bunlarla uğrşmaz KAPATILAN TEKKE ve DERGAHLARI AÇILMASI İLE TARİHTEKİ MİSYONLARININ TANINMASINI İSTER. İŞTE O ZAMAN SAHTE ve GERÇEK ALEVİLER BELLİ OLUR.
    Cevapla
  • süleyman bostancı 10 yıl önce Şikayet Et
    bu halkı bir birine düşman edinde nasıl ederseniz edin . bu nasıl bir siyaset yaaa ülkede neler gündem oluyor yaa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?