İslam'a hakaret eden Ekşi Sözlük'e açık çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Peygamberimize hakaret eden Ekşi Sözlük'e ödül verdi, sosyal medya bu olayı tekrar gündeme getirdi. #soysuzekşisözlük hashtagiyle trend topic olan olaya tepkiler çığ gibi… Okuyucular çirkin ifadelerin sözlükten ne zaman kaldırılacağını merak ediyor.

İslam'a hakaret eden Ekşi Sözlük'e açık çağrı
İslam'a hakaret eden Ekşi Sözlük'e açık çağrı
GİRİŞ 20.07.2013 14:45 GÜNCELLEME 21.07.2013 10:51
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Temmuz'da İstanbul'da Ekşi Sözlük yazarlarıyla bir araya gelmiş ve Ekşi Sözlük'ün kurucusu Sedat Kapanoğlu'na gezi olayları sonrası gaz maskesi ve bir de teşekkür sertifikası hediye etmişti. Kapanoğlu ile 8 ekşi sözlük yazarı hatıra fotoğrafı çektiren Kılıçdaroğlu'nun memnuniyeti yüzünden okunuyordu.

Olayın üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen olay sosyal medyada bir kez daha gündeme geldi. Ekşi Sözlüğe büyük tepki gösteren kullanıcılar, #soysuzekşisözlük hashtagini Twitter'da trend topic yaptı. Olaya tepki gösterenler arasında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de vardı.

Ekşisözlük adlı sosyal paylaşım sitesinde Hz. Peygamber'e çok ağır hakaret ve küfürler edilmiş, Hz. Peygamber'le ilgili iğrenç iftiralarda bulunulmuştu. (O haber için tıklayın!)

İSLAM'A HAKARETLER DİZ BOYU

Bilinçli bir şekilde İslam değerlerini hiçe sayarak, onunla dalga geçen, onu aşağılayarak küçük düşüren ekşisözlük'ün hakaretleri bununla da sınırlı değil.

Sözlükte İslam'la ilgili olarak yapılan yorumda göz göre göre hakaret edilmekte ve dalga geçilmektedir. İşte onlardan bazıları: 

-"ülkemizdeki yobaz kesim ve islam ülkelerinin medeniyetsizliği sayesinde nefret ettiğim din.evet evet ciddi anlamda nefret ettirdiler.."

-"arapcada, boyun egmekteslim olmak ve itaat etmek anlamina gelir. allah'a tam teslimiyet ve itaate dayandigi icin de muslumanlarin dinine bu ad verilmistir."

-"hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan , atıp tutulmaması gereken inanç sistemi."

Bu ve buna benzer yüzlerce ifade sitede yer almakta. 

EKŞİ SÖZLÜK'E ÇAĞRI

İslam'a, Hz. Muhammed ve Kur'an-ı Kerim'e bariz bir şekilde hakaretler saydırılan ekşi sözlük, bu rezalete ne zaman son verecek? Aşağılayıcı sözlerin yer aldığı bu ifadeleri yayından kaldıracak mı? Ya da bununla ilgili olarak devlet ya da yargı harekete geçecek mi? 

EKŞİ SÖZLÜK'E GELEN TEPKİLER

Twitter'da #soysuzekşisözlük hastagi kullanılarak gönderilen tweetlerde tepkiler dile getirildi.

Zeki Bahçe ‏@ZekiBahce 
Deden Bile Söndüremedi İslam'ın Nurunu. Sen mi Söndüreceksin Ebu Cehilin Torunu #soysuzekşisözlük 

Hüseyin Yılmaz ‏@oncekelam
İsminde bile meymenet olmayan küfürbaz ve ahlaksız bir site Efendimize dil uzatmışsa kapatılmalı vesahipleri yargılanmalı.#soysuzekşisözlük

Fatos Gurkan ‏@fatosgurkan
Sevgili Peygamber efendimize(SAV) ahlaksızca hakaret sözlerini #soysuzekşisözlük 'te yazan kafiri şiddetle kınıyorum

Yonca  @yoncakayasahin
Şimdi biri kalksa bu seref yoksunu, haysiyetsizlere  küfür etse hakaret sayarlar...  #soysuzekşisözlük 

 

Haber 7

YORUMLAR 108
  • ali veli 10 yıl önce Şikayet Et
    . cehennem de lüzumsuz değil!! deniyor ya gerçekten doğru. müslüman olmadıkları yetmiyor bir de islam dinine Peygamberimize (sav) laf uzatıyorlar. Timurtaş hoca gibi diyorum Şİkayetçiyimm YARABBİİ BUNLAR MUHAMMED MUSTAFA'mıza hakaret ediyorlar Dinini ve dinini yaşamaya çalışanlara küfür ediyorlar. ALLAH ım ıslah ett ıslah olmuyorlarsa KAHHAR ismi şerifinle KAHRET!!! amin.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Şu boş boğaz Kemal, ekşi sözlüğe birde ödül verecek ya ?. acıyorum müslümanım deyip, CHP ye oy veren zavallılara !
    Cevapla
  • Hamza Karaaslan 10 yıl önce Şikayet Et
    Istedikleride bu !. Müminlerin aci icinde kivranmalari ! Biz dis gösterdikce sincice gülüyorlar eger yüreginizde su kadarcik aci var ise hukuki yollar ile belgeler esliginde eze eze yenmek en dogrusu olacaktir kizmakla ancak onlari sevindiriyoruz Ramazan-i serifin yüzü suyu hürmetine Sevgililer sevgilisine Selamlar
    Cevapla
  • Fethi Gonullu 10 yıl önce Şikayet Et
    yav arkadaşlar ne kadar şanslıyız yav... başımızda ehil müslümanlar var, hepsi namazında niyazında orucunda.. bundan daha büyük mutluluk olabilir mi? Elbette Allah yardım ediyor ülkemize, elbette bölgesel ve inşallah yarınlarda dünyanın süper güçlerinden biri olduk , paramız bolardı, ekonomimiz güçlendi, bereket geldi ülkemize, herkez bize gıptayla bakıyor..çok şanslıyız arkadaşlar çok...
    Cevapla
  • Hayati Kahveci 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP İFTARLARI İLE BU ÖDÜL NASIL BAĞDAŞACAK? AÇIKLAYIN. Bir ayet:"peygamber,müminler için kendilerinden daha öncelikli daha önemlidir...."Ahzab s.ayet,6
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti