Başbakan Erdoğan: Beyaz Saray'a ne oluyor?

Rize'de toplu açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan halka hitap etti. Erdoğan, "Ben İsrail'i eleştirdim. Beyaz Saray'a ne oluyor?" dedi.

GİRİŞ 24.08.2013 12:36 GÜNCELLEME 24.08.2013 15:48
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;


BEYAZ SARAY'A NE OLUYOR?

-İl Başkanları toplantımda açıkladım Mısır'daki darbenin arkasında İsrail var diye. Hemen tutuştular neden tutuşuyorsunuz? Demokrasi sandık değildir diyenlerin kim olduğunu öğrendiniz mi İşlerine geldiği zaman sandık, işlerine gelmediği zaman sandık değil. Bunu ben söyleyince Beyaz Saray'dan bana cevap geliyor. Üzüldüm. Niye Çünkü bunun muhatabı Beyaz Saray değildi. Çünkü ben burada Amerika'yı ifade etmedim. Ben burada İsrail'i ifade ettim. Peki Beyaz Saray'a ne oluyor da Beyaz Saray bunu konuşuyor. Beyaz Saray bunu dillendirmemeliydi. Beyaz Saray böyle bir şeyi konuşmamalıydı. Eğer bunu konuşması gereken varsa İsrail konuşmalıydı. Bu, NATO'da birlikte olan iki ülke olarak bir ortağın, bir diğer ortağa böyle bir yaklaşımı yakışık almadı. İşte dünyanın çifte standardını göstermesi bakımından bu da çok önemli"

DARBE DİYEMEYECEK KADAR ZAVALLILAR

-Mısır'daki darbeye darbe diyemeyecek kadar zavallıdır bunlar. Darbeye karşı onurlu bir duruş sergileyemediler. Demokrasi diyorlar ama nasıl demokrasi bu?

SURİYE'DEKİ KATLİAM

-Suriye'de katliam yaşanıyor. 100 binden fazla insan hayatını kaybetti. Binlerce Suriyeli ülkesini terk etti. Mısır'da bir darbe yapıldı ve millete karşı katliam başlatıldı. 

ESED'İN SON ÇIRPINIŞLARI

-Suriye'de geçen gün kan yoktu. Çünkü o yavrular kimyasal silahlarla şehit edildi. Ben inanıyorum ki bu Beşşar Esad'ın artık son çırpınışlarıdır. Çünkü müntakim olan Allah inanıyorum ki bunun hesabını en kısa zamanda ondan soracaktır. Bu yavruların intikamını onlardan alacaktır.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, RİZE'DE KONUŞTU-1:

EY BM NEREDESİN?

-Bize birileri diyor ki 'Türkiye yalnızlaştı'. Hayır, yalnızlaşmadık. Bizim yanımızda onların tankı, topu, uçağıyla o yavruların üzerine iniyorlarsa bilesiniz ki bizim yanımızda da önce hak var, sonra halk var. Türkiye'nin yanında önce hak daha sonra da halk var. Türkiye Mısır, Suriye ve Sudan ile neden bu kadar yakından ilgileniyor diyorlar. Biz medyayla, sermaya ile iktidara gelmedik. Ey BM konseyi neredesin, sen ne işe yararsın, sen ne için kuruldun? Sen barışın güvencesi değilsin. 5 daimi ülke dünyanın kaderini belirliyor. Hatta iki ülke belirliyor. Ama dünya 5 ülkeden büyüktür. Zamanı geldiğinde dünya halkları hesabını soracaktır.

-Mısır'da Suriye'de yaşananlara ses çıakrmayanlar konuşuyorlar. Türkiye birilerinin hafsalsına sığmayacak kadar büyük bir ülkedir. Susmayacak ve susturulamayacak kadar büyüktür. 1071 yılına bu yana kadar bu topraklar üzerinde kardeşliği savunduk. Dikkatinizi çekiyorum, 1000 yıldır kardeşin kardeşini katletmesine asla müsamaha vermedik. Biz hep arabulucu olduk. Hep mazlumun yanında yer aldık. Kardeşleri kucaklaştıran bir anlayış içinde olduk. Selçuklu Devleti'ne bakın. Selçuklu sultan, komutan, beylerine bakın. Parçalayan değil birleştiren olduğunu görürsünüz.

-Kardeşin kardeşi katlettiği çatışmaların içinde olmadık, biz arabulucu olduk. Biz çocuklar ölmesin istiyoruz. Ayşe'ler, Esma'lar ölmesin istiyoruz. Biz Kan akmasın istiyoruz. Biz vicdandan, halktan yanayız. Kardeşlerimizin huzur içinde olmasını istiyoruz. Kardeşlerimiz ve komşularımızın yanındayız.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, RİZE'DE KONUŞTU-2:

ONLAR DA BİZİM YANIMIZDA SAVAŞIRKEN SORMADILAR

-Çanakkale zaferimizde biz Kahireli, Sinalı, Mısırlı, Kudüslü, Şamlı, Haleplikardeşlerimize 'neden buraya geldiniz' diye sorduk mu Sormadık. Onlar da bize 'neden buraya geldik' demeden Çanakkale'de bizimle beraber savaştırlar, bizimle bizim vatanımızı savundular, bizim dedelerimizle şehit oldular, Çanakkale'de de şehit oldular, Sarıkamışta'da da şehit oldular. Şimdi soruyorum, ey bugün bize 'orada ne işiniz var diyenler' önce başınızı iki eliniz arasına alın bizim tarihi bir sorumluluğumuz var. Bizim Mısır halkına karşı bir vefa borcumuz var. Türkiye'nin Filistin'e, Suriye'ye karşı vefa borcu var. 'Bize ne Mısır'dan, bize ne Suriye'den Filistin'den' diyen vefasızlık etmiş olur. Tarihine, medeniyetine en önemlisi ecdadına, dedelerine, şehitlerinebüyüklerine sırtını dönmüş olur.

KİMSE TÜRKİYE'NİN İSTİKAMETİNİ ÇİZEMEZ

-Türkiye hak bildiği yolda dosdoğru yürüyen bir devlettir.İçeride ya da dışarıda kim ne derse desin Türkiye hak bildiği yolda dosdoğru yürüyen bir devlettir. Hiç kimse ama hiç kimse bize istikamet çizemez. Hiç kimse bize ne yapacağımızı öğretmeye, dayatmaya kalkışamaz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 34
  • K..MURAT 10 yıl önce Şikayet Et
    şu oluyor... İsrail=ABD yada ABD=İSRAİL
    Cevapla
  • mehmet doğan 10 yıl önce Şikayet Et
    nedeni belli israil uşağı abd. san ne oluyor gülüm yarana mı basıldı???
    Cevapla
  • Tkyrkyyldz 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayin T.C ,yi. zalimlerin belalisi olarak yaratmis Yaradan... Hak guzeli Adaleti cirkinlestirene Hak guzeli Adalet adina Ayyildizli racon kesiyor... Dogrusunu suphesiz Allah cc bilir , bizim dualarimiz Dunya adaleti icin Yigit islamin dustugu mekan Istanbuldan tekrar ayaga kalkmasi ...
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    İlk defa bir Türk Başbakan bunu söyledi. Evet ilk defa bir Türk Devlet Adamı çıktı, açık açık Beni İsrail’in dünyaya egemen olan fesadını ortaya koydu. Bu konuşma bu bakımdan tarihidir. Başbakan İsrail’i vurdu, ah sesi, Beyazı Saray’dan geldi. Demek ki tokadı yiyen baş İsrail’de ağız Beyaz Saray’da. Bu bilinen bir gerçek ama, ilk kez Türk Başbakanı çıkıyor ona işaret ediyor. Bu ehl-i ilim ve irfan, ehl-i feraset ve akıl için çok ama çok önemli bir hadisedir. Sebebi bir sır, hafi, müphem de ondan. Herkes Balık burcunun yıldızlarını görür ama, manasını bir astrologlar, bir Kohenler, bir de ehl-i keşf bilir. Mevlam en güzeline hükmeder. Amenna ve saddakna.
    Cevapla
  • oku yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    akıl rafa kalkınca, beyin en gereksiz organ olur!. usame bin ladinin dizinin dibinde çekilmiş fotolarını boy boy yayınlayarak, samimi bir şekilde afgan cihadiına destek veren erdoğanı, bir mürteci olarak ilan edip neredeyse asacak olanlar herhalde senin ebengillerdi! Irak tezkeresini meclisten geçirmeyerek, amerikanın katliamına en azından 3 ay daha direnebilen bir Türkiye, hem de bundan 10 yıl önce sizinkilerin kasasını boşalttığı ve üç kuruşluk çapulculara el açacak durumda terk ettiği haliyle ancak bu kadarını yapabilmişti! Utanın! Ama bugün, en büyük 18 ekonomiden birine sahip dev bir ülke olarak çok daha fazlasını yapmaya kadirdir ve yapmaya çalışmaktadır da. Siz kendi ülkenizin, 10 yılda dünya siyasetinde söz sahibi olacak kadar büyümesinden sadece rahatsız oluyorsunuz! Bu zavallı ruh halinden kurtulmanız için, önce haram yemeyi bırakmanız gerekir! Zira haramla beslenen bünyelerdeki gözler kör, kulaklar ise sağırdır!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim zamanlamasına dikkat çekti! Reisi'nin kazansında dikkat çeken detay...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alçakların peşini bırakmayacağız!