ABD ordusu Başkan Obama'nın emrini bekliyor

Rus resmi haber ajansı Ria Novosti, son dakika gelişmesi olarak verdiği haberde Reuters'in ABD Savunma Bakanı'nın bir açıklamasına dayandırarak Başkan Obama'nın emir vermesi halinde ABD silahlı kuvvetlerinin Suriye'deki sorunu çözmek için askeri senaryoyu hayata geçirebileceğini yazdığını duyurdu.

ABD ordusu Başkan Obama'nın emrini bekliyor
ABD ordusu Başkan Obama'nın emrini bekliyor
GİRİŞ 25.08.2013 11:21 GÜNCELLEME 25.08.2013 12:24
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yabancı ajansların, ABD Savunma Bakanlığı'nın Suriye'de olası bir askeri müdahale durumunda ortaya çıkabilecek faktörleri hesaplamaya devam ettiğini yazdığını da hatırlatan Ria Novosti, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in Malezya ziyareti sırasında söylediği, "Başkan Obama, Savunma Bakanlığı'nın her türlü senaryo için hazırlanmasını istedi. Biz bunu yaptık ve her türlü senaryoyu hayata geçirmeye hazırız" dediğini yazdı.

Haberde Suriye'deki durumun, Çarşamba günü medyada yer alan hükümet güçlerinin kimyasal silah kullanıldığına yönelik haberlerden sonra tırmandığı da belirtilirken, ön verilere göre 600'den fazla kişinin öldüğü ancak Suriye Muhalif Koalisyonu'nun bu rakamın bin 300 civarında olduğunu iddia ettiğini ve tarafların olaydan sonra defalarca karşı tarafı suçlayarak suçsuzluklarını kanıtlamaya çalıştıkları belirtildi.

OBAMA'NIN KIRMIZI ÇİZGİSİ

Haber ajansı daha önceki bir konuşmasında ABD Başkanı'nın kimyasal silah kullanımının Beşar Esed rejimi için bir ‘kırmızı çizgi' olacağını söylediğini de okuyucuları ile paylaştı.

Hatırlanacağı üzere, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü A.K.Lukaşeviç, Suriye makamlarınca kimyasal silahların kullanılmasına ilişkin provokatif haberlerin son günler dahil olmak üzere önceki dönemlerde de ortaya çıkmasının tesadüf gibi gözükmediğini belirtmiş, Moskova'nın olup biteninin objektif ve profesyonelce incelenmesinin önemli olduğunu düşündüğünün altını çizmişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • Ibrahim Tümüklü 10 yıl önce Şikayet Et
    ben lise sinavimda. Amerika birlesik devletlerine Adalet, hak ve hürriyetden bahsetmistim, Amerika birlesik devletlerine bir siyahi baskanin gelmesinden bahsetmistim, ve bu sinavi yazdiktan sonra ilk secimlerde Amerika birlesik devletlerine bir siyahi baskan geldi, iste o koltukta oturan ve sözünü ettigim sahis barrack obamanin ta kendisidir. benim Sayin barrack obamanin sahsindan bir istegim var, misirin hak ve hürriyetini talep ediyorum, biliyorumki bugün barrack Obama istese misira özgürlük gelir, demokratik secimler gerceklesir. misirda sadece müslümanlar yasamiyor, orada hristiyanlarda yasiyor, her kesim kendi adayini belirlemeli ve halk özgür iradesiyle, hic bir baski ve zorbalik altinda kalmadan tercihini yapmali. misir halkini unuttunuzmu ey amerikanin baskani? misir halki atanan hükümeti istemiyor, ayriyetden kac yil o hükümet görevde kalabilirki? eninde sonunda yine demokratik secimler yapilmiyacakmi? bu aciz ademoglunun mesajina olumlu bir cevap arzularim
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. israilin daha önceki acıklamaları ve son acıklamalarında kimyasal silahların suriyede olması ve tehlikeli örğütlere gecmesinden rahatsızdır ama ne varki esatın elindeki kimyasalların bir mikdarı hizbullahın eline geçmiş durumda oldugu kanaatindeyim.. su an abd nin akdenizde olmasının asıl amaç israilin güvenliğidir müslüman kanı akması hiristiyan yahudilerin umrundamıdır. rusyanın esadı desteklemesi cecenlere yaptıgı zulumler den aşıkardır çinin zaten putperslerin insanlıkdan nasip alması beklenemez.. islam cografyası zaten aşikardır herkes kendi derdine düşmüş koltuklarında kalma derdindeler . ya ülkemizde süriyede mısırda islam cografyasında akan kan görmeyenler yokmu bizde başbakanımızın dışında hangi siyasi otorite ses cıkarabiliyor ortak hareket ediyorlar .. allahın huzurunda hesap vermemiz bir yana huzuru mahşerde ne yüzle cıkacagız
    Cevapla
  • alat asim 10 yıl önce Şikayet Et
    İLK HEDEFİNİZ SURİYEDİR, İLERİ .... Mısıra da uğrayın, boş çöle bir bomba atıp, birer de bira içip dönersiniz.
    Cevapla
  • yilmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar kafirlerden medet umuyor. Bu son zamanlarda hatta yillarda moda oldu.Libyada,suriyede,misirda bakalim daha nerelerde olucak.
    Cevapla
  • mustafa kurt 10 yıl önce Şikayet Et
    ohh bu sefer tamam . şimdi temelli kürdistanı kurar abd ve onun türkiye deki şürekası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
Akaryakıtta tek fiyat 15 Mayıs’ta pompaya yansıyacak