ABD Suriye'yi füzeyle vuracak!

Obama, ulusal güvenlik kabinesi toplarken ABD basınında bu iddia yer alıyor.

ABD Suriye'yi füzeyle vuracak!
ABD Suriye'yi füzeyle vuracak!
GİRİŞ 24.08.2013 21:55 GÜNCELLEME 25.08.2013 19:14
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Suriye'deki kimyasal katliama uluslararası toplumun tepkisi sürüyor. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, ulusal güvenlik danışmanları ile biraraya geldi.

Beyaz Saray'dan bir yetkili, istihbarat birimlerine kimyasal silah saldırısıyla ilgili iddiaları araştırma ve kanıtları toplama talimatı verildiğini belirterek, elde edilecek sonuçlara göre Obama'nın verilecek karşılık konusunda karar alacağını bildirdi.

"FÜZE SALDIRISI SEÇENEĞİ ÜZERİNDE DURULUYOR"

Medyada yer alan haberlere göre, Washington yönetimi, ilk aşamada Esed rejimine yönelik sınırlı füze saldırısı seçeneği üzerinde duruyor. Amerikan yönetimi, Akdeniz'deki savaş gemilerinin sayısını 4'e çıkardı.

İRAN'DAN ABD'YE UYARI

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Suriye sorununun askeri yöntemlerle çözülemeyeceği belirtilerek, Washington'un Akdeniz'deki savaş gemilerinin sayısını artırmasının, bölgedeki durumu daha tehlikeli hale getireceği belirtildi.

ALMANYA SİYASİ ÇÖZÜMDEN YANA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'deki çatışmaya siyasi çözümden yana olduklarını belirterek, Rusya'nın kimyasal silah kullanılmasının araştırılmasına verdiği destekten memnuniyet duyduğunu açıkladı.

FRANSA: "SALDIRININ ARKASINDA ESED VAR"

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, elde edilen bilgilerin kimyasal saldırının arkasında Esed rejiminin olduğunu gösterdiğini söyledi.

BM, İNCELEME İÇİN ESED REJİMİNİ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR

Öte yandan Birleşmiş Milletler'in kimyasal katliamın yaşandığı bölgede araştırma yapılması için Esed rejimini ikna çalışmaları da sürüyor. Birleşmiş Milletler Silahsızlanma Yüksek Temsilcisi Angela Kane, Esed rejimini işbirliğine zorlamak için Şam'a gitti.

YORUMLAR 19
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    ya gördünüzmü. abd kaybettiği olumlu imajı işte sizin cehaletinizi ego çevreli hırsınızı böyle kullanarak yeniden kazanır işte bu da herkese aslında iman etmediğinizi gösterir ve müstehak görülür size bunca eziyet hem dünya hem ahiret müstehak olursunuz.namaz kılıp cennetti garantileyenler yada müslümana efendimiz şefaat edecek diye bekliyenler şunu bilin 6000 küsur ayeti kişiliğinize işlemeden aslında namaz kılmıyorsunuz ve cennette ucuz değil ve efendimiz müslümana şefaat edecek müslüman görünüp her türlü egosuna esir zulm etmeyi kendine hak gören yada bunu zulm olarak kabul etmeyen akl dan yoksun şekle değil.acıdır ama dışardan bakan herkesin müslümanım diyende gördüğü şeyler bunlar.
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. acınaçak bir hale düşdük suriyede kan akıyor . suriye destekleyen rusya israili koruyan abd . dünya malum durumu zaten sözde islam devletlerinin durumu belli . türkiye kan akmaması isterken aynı zamandada müdahale etmesi takdirde yanlış olacagından sadece dünya kamu oyunu islam devletlerini ortaklaşa hareket edilmesi için müçadele ediyor .. kimyasal silah kullanıldı abd gemileri etirdi dunya müdahale edeceğini sanıyor ama ben müdahalenin esata karşı deyil israile karşı yapılacak saldırı olanlarına kimyasal noktalara operasyon yada nokta atışları yapacagını düşünüyorum .. dünya şimdi abd suriyeye bugun yarın mudahale eder diyim rahat uyku uyuyabilir . akıl mantık varmı muslumanların akan kanlarını durdurmak için hiristiyan abd siyonis yahudi kuklası abd den menfaat beklemek
    Cevapla
  • tankoy oytun 10 yıl önce Şikayet Et
    ebabiller geliyor.... ne bekliyordunuz. siz kıpırdamayınca allah ebebilleri gönderecek tabii ki.
    Cevapla
  • yilmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    Coskun bey. Irakta ozaman neden tezkereye karsi ciktiniz da desteklemediniz amerikayi?Bu nasil bir dusuncedir nasil bir algilamadir.Halepcedeki öldürülenler coluk cocuk degilmiydi.Saddami neden türkiyede destekleyip halepcedeki ölenlerin ailelerine teslim etmediniz?Ha su olabilir dusuncenizde Iraktan bizene.
    Cevapla
  • reyhan kara 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu iran nasıl bir ülke ?. Hani islam vardı,islam olan yerde Müslümanlar ölürmü? Bir türlü islamı kabullenemediler bunlar ,peygamberden önceki adetlerine devam ediyorlar...yakın zamanda dünyanın halini iyi görmüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
UCM'den tutuklama talebi! Biden duyurdu! ABD'den Netanyahu kararı!
Başkan Erdoğan duyurdu: Milli yas ilan edildi