5 partiden ihsanoğlu'na destek

Trabzon'da bir araya gelen 5 siyasi partinin temsilcileri, Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'na destek verdiklerini açıkladı.

5 partiden ihsanoğlu'na destek
5 partiden ihsanoğlu'na destek
GİRİŞ 30.06.2014 14:52 GÜNCELLEME 30.06.2014 14:52

Trabzon'da bir araya gelen 5 siyasi partinin temsilcileri, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verdi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde, CHP, MHP, BBP, DSP ve DP adına ortak basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Yavuz Karan, hükumetin dış politikasını eleştirerek, "Komşuları ile sıfır sorun politikaları güdenler 12 yıl sonunda komşularını sıfırlamış, adeta bu bölgede tek başına kalmıştır" dedi.

Orta Doğu'da arabulucu olan Türkiye'nin yanlış politikalar ve komşularının içişlerine müdahale etme arzusu sebebiyle bölgesinde yalnızlaştığını belirten Karan, eskiden devletleri muhatap alan Türkiye'nin artık yasa dışı dinci terör örgütleriyle masaya oturmaya başladığını savundu.

Karan, Suriye'nin Türkiye'nin uçağını düşürdüğünü, İsrail'in Türk gemisini bombalayıp insanları öldürdüğünü, hükumetin desteklediği dinci terör örgütlerinin Türk konsolosluğunu basıp yurttaşları rehin aldığını, tır şoförlerinin kayıp olduğunu ve Türk sınırları içinde Türk Bayrağı'nı indirmenin sıradan bir olay olduğunu ifade ederek, bu ağır koşullar altında Türkiye'de halk tarafından seçilecek Cumhurbaşkanlığı seçimine gidildiğini söyledi.

MHP ve CHP'nin de çatı adayı olarak toplumun değerlendirmesine sunduğu İhsanoğlu'na DP, DSP ve BBP'nin de destek verdiğini belirten Karan, önümüzdeki süreçte diğer muhalefet partilerinin de aynı çatı altında yer alacağını iddia etti.

Yavuz Karan, Türk siyaset tarihine büyük bir uzlaşı olarak geçecek bu adımın takdiri hak ettiğini vurgulayarak, "12 Eylül 1980'den önce birbirine kurşun attıranlar, bugün bir araya gelmiş, uzlaşı içindedir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsız olması ve cumhurbaşkanının 77 milyonun cumhurbaşkanı olması gerektiğini belirten Karan şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı Anayasa'ya sadakatle bağlanmalı, güçler ayrılığı ilkesini benimsemeli ve bu doğrultuda tarafsız olarak görevini yapmalıdır. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, laik Türkiye Cumhuriyeti'ni benimsemiş, hukukun üstünlüğünü ilke olarak benimsemiş olmalıdır. Cumhurbaşkanı kavgacı olmayan, yurttaşlarını ötekileştirmeyen devletin kaynaklarını peşkeş çekmeyen dürüst ve namuslu olmalıdır. Bu yüzden hepimizin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'dur."

Basın açıklamasında MHP İl Başkanı Muammer Demeli, DSP İl Başkanı Hadiye Solmaz ile BBP ve DP'nin temsilcileri de yer aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!