Ayşen Gürcan bakanlık görevini devraldı

Türkiye'nin ilk başörtülü bakanı olan Ayşen Gürcan, görevini Ayşenur İslam'dan devraldı.

Ayşen Gürcan bakanlık görevini devraldı
Ayşen Gürcan bakanlık görevini devraldı
GİRİŞ 29.08.2015 18:16 GÜNCELLEME 29.08.2015 19:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Geçici Bakanlar Kurulu'nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevine getirilen Ayşen Gürcan, görevini Ayşenur İslam'dan devraldı.

Bakanlıkta gerçekleştirilen devir-teslim töreninde konuşan Ayşenur İslam, gönül rahatlıyla görevi Ayşen Gürcan'a devrettiğini söyledi. İslam, "Güzel çalışmalar nasip olsun. Bir yabancı olsaydı 'burayı çok seveceksiniz ve çok iyi işler yapacaksınız' diyecektim ama bunu size söylemeye gerek yok zaten biliyorsunuz, çok güzel işler yapacaksınız inşallah. Hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.

'SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ VE BAŞBAKANIMIZ BÖYLE TAKDİR ETTİLER'

Ayşen Gürcan da bunu bir nöbet devri gibi düşündüğünü belirterek, Bakanlığa nice bakanların geleceğini, önemli olanın hizmetin devam etmesi olduğunu söyledi. Bir teknokrat olarak atandığına dikkati çeken Gürcan, "Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız böyle takdir ettiler. Benim için şereftir. Bu kurum benim ailem sayılır" dedi. Konuşmaların ardından Bakan Gürcan, İslam'a çiçek takdim etti ve İslam'ı Bakanlık çıkışına kadar eşlik ederek, uğurladı.

YORUMLAR 6
  • EMRE 8 yıl önce Şikayet Et
    Görende ak partıden once engellı vatandaslar cok fazla para alıyor algısı uynadırıyor. Hıc de bilem. Ak partiden once cok cok cuzzı para alıyorlardı.
    Cevapla
  • Engelli 8 yıl önce Şikayet Et
    Yorumunun Devamıdır: Mesaj sayısındaki karakter kısıtlamasından dolayı Hepsini yazamadım :) Yeni Bakanımızdan beklediğimiz, Engellilere verilen maaşlarda 303 TL kişi başı kriterini kaldırıp engellinin kendi geliri baz almasını ya da 300 TL rakamı yükseltmesini istiyoruz. Ayrıca Sayın Bakanımızdan engelli maaşlarında da iyileştirmeler yapmasını bekliyoruz.
    Cevapla
  • yahya 8 yıl önce Şikayet Et
    bakanları sn c. başkanı mı belirdi. başbakana yazık ediyorlar
    Cevapla
  • Engelli 8 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır verilen engelli maaşları Ak Parti döneminde kişi başına düşen 303 TL kriteri getirilerek bir çok engelli mağdur edildi ve ailerine bağımlı hale getirildi. 2 kişilik bir aile de bir engelli ve bir çalışan varsa ve çalışan kişi 607 Lira maaş alıyorsa engelli kişi maaş alamıyor. Dünyanın hiçbir yerinde böylesi komik bir uygulama ve rakam yoktur. Bu yüzden 7 Haziran seçimlerinde birçok engelli AK Partiye oy vermedi, vermekten vazgeçti. Diğer partilerin 7 haziran seçimlerinde engelliye verdikleri vaadleri AK Parti de vermelidir. Ayrıca engelli maaşları yükseltilmeli. Yüzde 40-69 raporlu ve Üç ayda bir verilen engelli maaşı 875 TL. Bu rakam günümüz açlık sınırının çok çok altında.
    Cevapla
  • Bilgin 8 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış biliyorsunuz. Ak parti kişi başına düşen sınırı 119 TL den 303 TL 'ye çıkarmıştır. Yani maaşı almayı kolaylaştırmıştır.
    Cevapla
  • Akra 8 yıl önce Şikayet Et
    Akra fmdeki programlarini severek dinliyordum. Yeni görevi kendisine hayırlı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!
İYİ Parti'de devir teslim töreni gerçekleşti