Üstün: Sistem tıkanmış durumda

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, "Vatandaşımızın 1 Kasım'daki ferasetiyle uçurumdan döndük" dedi.

Üstün: Sistem tıkanmış durumda
Üstün: Sistem tıkanmış durumda
GİRİŞ 07.12.2015 09:39 GÜNCELLEME 07.12.2015 09:39

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "yeni anayasa" ile "başkanlık sistemi" konusundaki açıklamalarının ardından, atılacak adımlar için gözler AK Parti'ye çevrildi. Davutoğlu, önümüzdeki günlerde muhalefetin kapısını çalacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, temas trafiği öncesi yaşananları hatırlatarak, "Sistem SOS veriyor. Türkiye bir yıl kaybetti, vatandaşımızın 1 Kasım'daki ferasetiyle uçuruma yuvarlanmaktan kurtulduk " ifadesini kullandı. 

BU SİSTEM HER AN TIKANABİLİR 

Üstün şöyle devam etti: Bu sistem ve mevcut anayasa ile iyi bir yönetim yapılamayacağını, sistemin her an tıkanabileceğini, 2023 hedeflerine ulaşamayacağımızı ifade ediyoruz. Muhalefetin de sistemi konuşmak üzere masaya oturması lazım. Meclis Başkanımızı da çıkarsak, 316 oyumuz var. Bizim teklifimiz başkanlık sistemi. Onların teklifi belki başka bir şey olacak ama öncelikle bunu konuşur hale gelmemiz lazım” dedi. 

MİLLİ BİRLİK PROJESİ SÜRECEK

Üstün şöyle devam etti: “Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi genel olarak hedefine ulaşmıştır. Bugün vatandaşımız terör örgütünün değil de, devletin yanında yer alıyorsa bu projenin sunmuş olduğu imkanlar sebebiyledir.  Sayın Demirtaş, sanki Türkiye'de siyaset yapan bir insan gibi değil de, düşman bir ülkenin siyasetçisi gibi davranıyor. Önce çıksınlar, bu olayın müsebbiplerini kınasınlar, lanetlesinler; ama yapamazlar. Bunların iradeleri Kandil'e bağlı. Onlardan izin almadan herhangi bir siyaset oluşturamazlar." 

Alevilerin talepleri hükümet programında

Üstün, "Aleviler hükümet programımızda yer aldı. Taraflarla diyalog halindeyiz. Cemevi ve irfan merkezlerinin bir statüye kavuşturulmasını, elektrik-su gibi hizmetlerinin devletçe karşılanmasını, dedelere maaş bağlanmasını içeren adımlar atılacak" diye konuştu.

Hakkı Kurban - Akşam

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: TBMM'de tarihi hareketlilik, yeni anayasaya mesaisi bugün başlıyor!
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!