HDP'li Botan hakkında 7 yıl hapis istemi

Van'da, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan hakkında "Kamu görevlisine görevinden ötürü hakaret etmek" suçlarından 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

HDP'li Botan hakkında 7 yıl hapis istemi
HDP'li Botan hakkında 7 yıl hapis istemi
GİRİŞ 18.10.2016 15:53 GÜNCELLEME 18.10.2016 15:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan hakkında, "Suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak" ve "Kamu görevlisine görevinden ötürü hakaret etmek" suçlarından 3 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Anayasa'da değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, milletvekilleri hakkındaki dosyaların gönderildiği adliyelerde davaların açılmasına devam ediliyor.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa değişikliği kapsamında dokunulmazlığı kaldırılan HDP milletvekili Botan'ın 21 Mayıs 2015'te Çatak'ta yaptığı konuşmada eski Çatak Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu'ya tehdit ve hakarette bulunduğu iddiasıyla başlattığı soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianame, Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

7 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianamede, yaptığı konuşmalarda Koyuncu'ya tehdit ve hakarette bulunduğu ileri sürülen Botan'ın, "Suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak", "Kamu görevlisine görevinden ötürü hakaret etmek" suçlarından 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianamede, Van milletvekili olarak görev yapan Botan'ın suç tarihinde yaptığı konuşmada Koyuncu'yu kastederek, "Sen de onurlu, namuslu davran o meslekten ayrıl. Namuslu adam gibi siyaset yap. Halkın demokratik iradesiyle seçilmiş muhtarlarımızı toplayıp jitemvari, Ergenekonvari... Ya kendinizi toparlayın ya da biz gerekeni yaparız. Ayın 7'sinde muhtarları kurşuna mı dizeceksiniz, bir Roboski mi yaşatacaksınız, katliamcı mısınız, katil misiniz? Burası Mezopotamya, bu dağlar da, Kato burada. Kato'dan geçmek öyle kolay değil, her baba yiğidin harcı değil, herkes haddini bilecek." şeklinde sözlerle alenen hakaret ettiğine yer verildi.

YORUMLAR 5
  • hani dokunmazlık 7 yıl önce Şikayet Et
    hani dokunmazlık kalkmıştı sözde nerde hani
    Cevapla
  • Fahri 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunların kaçmalarından sonra hüküm almalarının bir faydası olmaz ki?
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    isme bak soyismine bak ermeni köpek
    Cevapla
  • vanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    bir vanlı olarak bu haini ermeniyi tanıyan bilen yok zaten.bir kürt olarak diyorum bunların asılması gerek
    Cevapla
  • Okuyucu 7 yıl önce Şikayet Et
    babana rahmet ağzın bal yesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkent Kulisi'nde
Fiyatını duyanlar inanamadı! Piyasayı karıştıracak SUV