Adalet Bakanlığı Barış Yarkadaş’ı yalanladı

Adalet Bakanlığı, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş tarafından gündeme getirilen "900 hakim alındı 800’ü AKP’li çıktı" iddiasını sert bir açıklama ile yalanladı.

 Adalet Bakanlığı Barış Yarkadaş’ı yalanladı
Adalet Bakanlığı Barış Yarkadaş’ı yalanladı
GİRİŞ 27.04.2017 17:08 GÜNCELLEME 27.04.2017 17:10
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, "Avukatlık mesleğinden adli ve idari yargı hâkim adaylığına geçiş sınavları tamamen mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmiştir" denildi. Bakanlık açıklamasında, "Avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcılığı ile idari yargı hakimliği sınavına giriş şartlarını taşıyanlar arasından ÖSYM tarafından yazılı yarışma sınavı yapılmış, yazılı yarışma sınavını kazananlardan kanunda öngörülen sayıda aday mülakat sınavına çağrılırken, mülakat sınavında başarılı olanların sonuçları ilan edilmiştir. Mülakat sonucunda yapılan değerlendirmeler kanunun öngördüğü esaslara göre yapılmıştır. Sınava katılanların siyasi görüşleri ve eğilimleri değil sadece kanunun öngördüğü esaslara göre değerlendirmeler yapılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

İFTİRADIR

Açıklamada "Yapılan mülakat sonuçlarına göre Avukatlık-Adli yargıda ve Avukatlık-İdari yargıda toplam 1343 kişi başarılı olmuştur. "900 hakim alındı" iddiası gerçek dışıdır. "900 hakim alındı 800’ü AKP’li çıktı" iddiası ise gerçekleri saptırmaya yönelik bir iftiradır. Ayrıca; iddia edildiği gibi “Hâkimlerin Adalet Bakanlığı tarafından gayrı resmi mülakata alındığı” iddiası tamamen asparagastır.Gerçek dışı iddiaların maksatlı olarak gündeme getirilmesi kamuoyunda algı oluşturmaya yöneliktir. Bu iddiaların haber olarak yayınlanması da gazetecilik etik ve ahlak ilkeleri ile bağdaşmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 6
  • Amasyalı 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapacaktı sizin gibi zihniyetteki hainler mi alacaktı zamanında cezaevlerine adliyelere dhkpchp lileri doldururken iyiydi
    Cevapla
  • Cengiz Y 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir de şöyle düşünelim: Akparti içindeki irinli kısımları temizliyor.Ya chp ne yapıyor?Halkoylaması oyuncağından ayrılamıyor.İçindeki hainleri temizlese ortada parti kalmayacak.Partiye gönül verenleri kandırıyorlar.
    Cevapla
  • ömer f 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP milletvekili sana sesleniyorum,o hakim savcıları siz aldınız bakanınız çıktı 5000 hakim savcı aldım,Milliyetçi hareket Partilimi olsaydı diye milletin gözüne baka söyledi bu millet bunları unutmadı,CHP yaparsa mübah oluyor değilmi yazıklar olsun
    Cevapla
  • kemalcemal 7 yıl önce Şikayet Et
    bakanlık bunu niye ciddiye alıp cevap vermiş ki ??
    Cevapla
  • frk 7 yıl önce Şikayet Et
    benim gördüğüm kurumlara yapılan alımlarda kamalist sol kafalı gericiler çok fazla. Hükümet dikkat etsin. Bunlar gönüllü abd ab ajanı olmak için davet beklemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!