Ergin'den Kılıçdaroğlu'na yargı cevabı

Eski Adalet Bakanı Ergin, yargıdaki değişikliklerle ilgili Kılıçdaroğlu'nun suçlamalarına sert cevap verdi. Ergin, Kılıçdaroğlu'nun hesabının niye yanlış olduğunu şöyle açıkladı:

Ergin'den Kılıçdaroğlu'na yargı cevabı
Ergin'den Kılıçdaroğlu'na yargı cevabı
GİRİŞ 29.05.2011 12:29 GÜNCELLEME 29.05.2011 12:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kanal 7'de yayınlanan Başkent Kulisi'nde Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı. Yargıdaki son değişimleri anlattı.

Ergin, yargı reformu ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hükümetin yargısı' eleştirilerine cevap verdi.

Ergin, Acet'in bu yöndeki sorusuna şöyle cevap verdi:

"Sayın Kılıçdaroğlu bir elinde boya bir elinde fırça, önüne geleni itham etmede atfı cürümde bulunmada maalesef oldukça sorumsuz davranıyor.

Bir anamuhalefet partisi genel başkanının bu kadar sorumsuz, hesapsız, bu kadar ithamlarda bulunması son derece düşündürücüdür. Çünkü karşınızdaki insanların onuru haysiyeti var. Bu değerler önemli değerler. Bu ithamlarda bulunalar için bu değerler fazla önem arzetmeyebilir. Önem arzettiğini düşünse bu kadar kolay ithamlarda bulunmak kolay bir şey değil.

Savcıları, hakimleri, camiayı komple götürü usülde suçlayan bir tarzı var. Oysa Ankara, İstanbul, İzmir gibi merkezlerde görev yapan hakim ve savcıların hiç birisi son 8 yılda göreve gelmiş kişiler değildir. Önceki hükümetler döneminde göreve gelmiş kıdemli hakimlerdir bunlar.

Eğer bir siyasi etkileşimden bahsetmek için bunları söylüyorsa Sayın Kılıçdaroğlu hesabı çok yanlış. Bunlar daha çok sosyal demokrat bakanlar döneminde mesleğe atılmış hakim ve savcılardır.

Son 8 yılda alınan hakim ve savcılar Ankarai İstabul ve İzmir'e gelebilecek kıdeme ulaşmamış hakim ve savcılardır. Onlar taşradalar şu anda... Onun için Sayın Kılıçdaroğlu'nun iddiaları havada kalmaktadır.

Eğer iddianızda samimiyseniz ve sizde birazcık dürüstlük varsa, bu götürü usülde ithamda bulunduğunuz şeyleri delilleriyle ispat etmeniz lazım. Aksi halde bu ülkede hakim, savcı ve bürokratı, zan altında bırakmış olursunuz. Zaten siyasetçiye her türlü iftirayı yapıyorsunuz, doğru olmayan her türlü suçlamayı yöneltiyorsunuz. Bu son derece tehlikeli ve sorumsuz bir tutumdur. Bu anlamda daha sorumlu davranmaya eğer gerçekten bir delili varsa da ispatlamaya davet edişyorum ben Sayın Kılıçdaroğlu'nu..."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • buzlucalı 12 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman tuttuki. kılıçdaroğlu sürekli yalan ve iftira, bugüne kadar ileriye sürdüğü hangi iddiası gerçek çıktı ki ama hala bu millet bu adamın yalanlarına inana biliyor,
    Cevapla
  • Ahmet AYDIN 12 yıl önce Şikayet Et
    HAKLISINIZ SAYIN BAKANIM,O MERTEBEYE GELMİŞ KİŞİLER SAYGIN VE ONURLU KİŞİLERDİR;. AMA,Bazı insanlar bu kavramların maanasını bilmezler,bilselerde önemli saymadıkları için karşısındakine yamarlar.Eğer siz de ona aynıyla mukabele etseniz de umursamazlar, sesleri çıkmaz.Basit bulurlar bu kavramları.Kendinde olmayan bir şeyin,karşıdakinde görürlerse,hemen çamur atmaya başlarlar.SEÇİM DÖNEMİNİN EN GÜZEL YANI,SİYASİLERİ ÇOKİYİ ANALİZ ETME İMKANI VERMESİNDEN DOLAYI ÖNEMLİDİR. İyi-kötü,akıllı-akılsız,vatansever-hain,dobra-kıvırıcı,çalışkan-tembel,ufku açık-gözü kapalı.İnanın insanın alcası ters dönüp dışarı çıkıyor ve bağırıyor,ben filan bölüktenim diye.En azından 4 yılda bir iplikleri pazara çıkıyor, saygılar..
    Cevapla
  • tuncay tezel 12 yıl önce Şikayet Et
    KILIÇDAR TÜM SAVCILARI YERDEN YERE VURUYOR, ERGENEKON, BALYOZ VE TÜM DAVALARADAKİ TÜM SAVCILARI. NİYE? Çünkü Kılıçdarın istediği kararları almıyorlar diye. Hukuki değil, Kılıçdar kararları almalı savcılar. Derin çeteleri hiçbir savcı soruşturmamalı Kılıçdara göre. Çünkü korkuyor Kılıçdar, çünkü tutuştu Kılıçdar. KILIÇDAR MİTİNG KALABALIKLARINI GÖRÜNCE, ERGENEKON KARŞITI 70 MİLYONU GÖRÜNCE TİR TİR TİTREMEYE BAŞLADI, UYKU UYUYAMIYOR.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj