Mehmet Zahid Kotku Esenlerde anıldı

Zeki Bağlan, "Anadolu'yu Mayalayanlar" programında, İslâm âlimi Mehmed Zahid Kotku'yu ve O'nun örnek kişiliğini anlattı.

Mehmet Zahid Kotku Esenlerde anıldı
Mehmet Zahid Kotku Esenlerde anıldı
GİRİŞ 08.06.2016 15:11 GÜNCELLEME 08.06.2016 15:11

İslâm âlimi Mehmed Zahid Kotku, "Anadolu'yu Mayalayanlar" programı kapsamında Esenler'de anıldı. Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği programda Mehmed Zahid Kotku'yu, Kültür Tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan anlattı. Esenler Dörtyol Meydanı'nda gerçekleşen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Karataş, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert, bazı Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BÜYÜK DEVLET ADAMLARI YETİŞTİRDİ

İslam alimi Mehmed Zahid Kotku'nun hayatını anlatan sinevizyon gösterimiyle başlayan programda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu bir konuşma yaptı. Göksu, "Anadolu'yu Mayalayanlar" programının önemine dikkat çekerek, "Bugünkü devlet adamlarının kendi medeniyet değeri üzerinde yetişmesini sağlayan gönül sultanı Mehmed Zahid Kotku Efendi'yi Esenler'de anıyoruz. Bu ülkenin mayasını bozmak isteyenler bilsinler ki, gönül sultanlarımızın bereketiyle bu maya asla bozulmaz. Bu ülkenin 

yeryüzünde olduğu kadar yerin altında da koruyucu güçleri vardır" dedi.

KOTKU'NUN ÖRNEK KİŞİLİĞİNİ ANLATTI

Mehmed Zahid Kotku'yu ve O'nun örnek kişiliğini anlatan Kültür Tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan ise "Mehmed Zahid Kotku; güleryüzlü, mütevazı, sevgi ve saygı uyandıran bir insandı. Hafızası kuvvetliydi, herkesin seviyesine göre konuşurdu. Uzun ve derin düşünürdü, dostlarına karşı vefalıydı. Gece ve sabah ibadetlerine önem verirdi ve bunu talebelerine de aşılardı. Kotku Efendi'nin çok özel ve güzel sözleri vardı" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sadece ‘bakan yardımcılığı’ istemekle yetinmemiş... Özel’den Erdoğan’a 3 teklif
Milli muharip uçak KAAN ikinci kez gökyüzü ile buluştu