İmam Hatipli öğrenciler üniversiteli oluyor

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, “İmam Hatip Öğrencileri Üniversiteli Oluyor” yaz kampı programı başlıyor.

İmam Hatipli öğrenciler üniversiteli oluyor
İmam Hatipli öğrenciler üniversiteli oluyor
GİRİŞ 19.06.2016 11:49 GÜNCELLEME 19.06.2016 11:51

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi Çocuk Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığında gerçekleşecek olan “İmam Hatip Öğrencileri Üniversiteli Oluyor” yaz kampı programı başlıyor.

Çocukları gerek meslekler ve gerekse ilgi duydukları alanlarda temel unsurlar ve gerekli nitelikler konusunda en doğru şekilde bilgilendirmeyi amaçlayan Çocuk Üniversitesi, bu yıl 750’si imam hatipli olmak üzere 1100 ortaokul ve lise öğrencisini ağırlıyor.

Eğitim ve öğretimin kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren ÖNDER, İstanbul’daki 35 ilçede 200 imam hatip okulunda eğitim gören öğrenciler arasından aldığı başvurular neticesinde 750 imam hatip öğrencisinin Çocuk Üniversitesi’nde eğitim almasına imkan tanıyor. Henüz ortaokul ve lise yıllarındayken üniversite ile yakından tanışma ve bölümleri yakından tanıma olanağı sağlayan Çocuk Üniversitesi, çocuklara uluslararası ölçekte bir deneyim kazandırmayı da hedefliyor.

Teori ve Uygulama Birarada

3 farklı program etrafında gerçekleşecek olan Çocuk Üniversitesi yaz kampı, meslek hakkında bilgilendirmeye yönelik programlar, tematik ve merak uyandıran alanlar ve eğlenceli kabul edilebilecek alanlarla ilgili dersleri alanında söz sahibi öğretim üyeleri verecek. Sadece teorikte kalmayıp mesleğin uygulama yönüyle ilgili pratiklerin de gerçekleştirileceği eğitimlerde ilk ders 20 Haziran Pazartesi günü başlayacak.

Öğrencilerin ve velilerinin de katılacağı program protokol konuşmaları ve programın amacının anlatılmasının ardından öğrencilerin 100’er kişi gruplar halinde kampüs, bölümler ve anfileri gezmesiyle devam edecek. Üniversite hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler başvurdukları alanlarda eğitim almak üzere sınıflarına geçerek üniversiteli olma yolundaki ilk adımı atacaklar.

Program: İmam Hatip Öğrencileri Üniversiteli Oluyor

Tarih: 20 Haziran Pazartesi        Saat: 10:00

Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü(Tarihi Kapı)

- Açılış ve protokol Konuşmaları

-İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci

-Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz

-ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu

-İstanbul Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof.Dr.Yaşar Bülbül

-Çocuk Üniversitesi hakkında bilgilendirme.

-Kampüslerin gezilmesi ve ilk ders.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu