İnternetten satışa çıkarılan kitabe koruma altına alındı

Kahramanmaraş'ta tarihi kitabe internetten satışa çıkarılmıştı. Tarihi eser, kolluk kuvvetlerinin devreye girmesiyle kurtarıldı ve koruma altına alındı.

İnternetten satışa çıkarılan kitabe koruma altına alındı
İnternetten satışa çıkarılan kitabe koruma altına alındı
GİRİŞ 10.05.2023 09:26 GÜNCELLEME 10.05.2023 09:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ta tarihi kitabe internetten satışa çıkarılmıştı. 

Kitabenin ilanında, "Antika yazılı taş" yazılmıştı. Fiyatı da 20 bin TL olarak belirtilmişti. 

KORUMA ALTINA ALINDI

Olayın sosyal medyada duyulmasının ardından harekete geçildi. Eserin kurtarıldığı öğrenildi. 

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, "Eser artık müzemizde koruma altında. Duyuran, bizi haberdar eden, bizimle çalışan herkese ve kolluk kuvvetlerimize teşekkürler" ifadelerini kullandı.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • mmm 11 ay önce Şikayet Et
    Bürokrasi silbaştan yazılması lazım çünkü berili makamların dışında kimse iş yapıyor
    Cevapla
  • Macır 11 ay önce Şikayet Et
    Definecilerde olmasa arkeolojik hiçbir şey bulunmayacak memlekette. Odalarında çay kahve muhabbeti başka bir şeyleri yok
    Cevapla
  • xxl 11 ay önce Şikayet Et
    Okuyamadığınız yazının bekçiliğini yapmayın. Cahil herifler. birileri hepinizi bir gecede cahil bırakmış. sen yüz yıl öncesini okumazken çin binlerce yıl ecdadının nasihatini okuyor hâla.
    Cevapla
  • ÇOK BİLEN ADAM.. 11 ay önce Şikayet Et
    kes sende tatava yapma ...internette satılacak kadar da düşmedi o kitabe... merak etme ! Bu iktidar döneminde 1 milyona yakın insan eski yazı öğrendi ve öğrenmeye devam ediliyor..( YOUTUBE ders veren bir sürü bu işin uzmanı arkadaşlar var..)Bu iktidar olmasa o eser yurtdışına gitmişti..Duyarlı insanımızın sayısı artmış..EZBERE YORUM YAPMAYIN..
    Cevapla
  • Müsafir 11 ay önce Şikayet Et
    Korumaya aldıkları kitabeyi okuyamamış olacaklarki neye kime aid olduğu belirtilmemiş. Komik olanı ise bu ne olduğu bilinmeyen taş müzede kuruma altına alınmış. Allah (cc) aşkına mesleğinize, ekmeğinize saygılı olunuz. İşinizi ciddiyetle yapınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!