KANAL7 INT yönetimi baskını kınadı

Almanya’daki Kanal 7 Avrupa binasına Alman polisi tarafından basın tarihine kara leke olarak geçecek bir baskın düzenlenmiştir. Kanal7 İnt yönetimi baskını kınadı

KANAL7 INT yönetimi baskını kınadı
KANAL7 INT yönetimi baskını kınadı
GİRİŞ 26.04.2007 12:53 GÜNCELLEME 26.04.2007 12:53

Kanal 7 INT Yönetim Kurulu'nun yaptığı basın açıklaması


Almanya’daki Kanal 7 Avrupa binasına dün Alman polisi tarafından basın tarihine kara bir leke olarak geçecek bir baskın düzenlenmiştir.

Alman polisi, Deniz Feneri e.V’ye düzenlediği baskına, sadece aynı binada bulunduğu gerekçesi ile Kanal 7 Avrupa televizyonunu da dahil etmiştir.


Elleri otomatik silahlı 60 Alman polisi, bir medya kuruluşuna, terör örgütü hücresine baskın yapar gibi kapıları kırarak girmiştir.
Çalışanlara terörist muamelesi yapılmış, habercilerin tüm bilgisayar ve kişisel dosyalarına el koyulmuştur.


Akşam saatlerine kadar süren baskında, habercilerin dışarı ile ilişkileri kesilmiş, yemek gibi en temel ihtiyaçlardan dahi mahrum bırakılmışlardır.
Peki nedir bu, bir televizyon binasına yapılan ‘kabul edilemez, yüz kızartıcı’ baskının nedeni?


Savcılığın yaptığı açıklamada; Almanya’da faaliyet gösteren Deniz Feneri e.V’nin yardım amaçlı topladığı paraların bazı şirketlere aktarıldığı iddiası yer almıştır.


İşte bu savcılık açıklamasında adı geçmemesine rağmen bazı Türk ve Alman medya kuruluşları, Kanal 7 Avrupa televizyonuna para aktarıldığı iftirasını ortaya atmıştır.


Bu bir iddiadır ve kesinlikle yalandır.


Kanal 7 Avrupa televizyonu Deniz Feneri e.V’den Kanal 7 Avrupa’ya tek bir kuruş dahi aktarılmamıştır.


Kanal 7 yönetimi olarak; bir Türk basın kuruluşuna yapılan çağdışı, zorba baskını görmezden gelen, ama bu asılsız iddiayı gündeme taşımakta zerre kadar tereddüt göstermeyen, bazı Türk gazete ve televizyonlarının tavrını es’ef verici bulduğumuzu belirtiyoruz.


Soruşturma sonunda gerçekler ortaya çıkacak, bu akıl almaz baskını görmezden gelenler mahcup olacaktır.


 Her fırsatta Avrupa değerleri ve özgürlüklerine vurgu yapan Almanya hükümetinin bu çağdışı, yüz kızartıcı baskın karşısında sessiz kalması da ayrıca ibret vericidir.


Bu arada belirtmek isteriz ki;


12 yıldır faaliyet göstediğimiz Almanya’da polisin yaptığı bu onur kırıcı baskının yarattığı manevi tahribat ile ortaya çıkan maddi hasar konusunda gereken her türlü yasal yola başvurulacaktır.


Ve yine belirtmek isteriz ki;


Sağduyu sahibi Türk ve Alman basın kuruluşlarının, yapılan bu haksız saldırı karşısında, ‘basın kuruluşu’ olmanın gereğini yerine getireceğine olan inancımızı koruyoruz.


Türk ve Alman kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Kanal 7 int. Yönetim Kurulu

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!