Diriliş Ertuğrul 138.bölümü izle! Ertuğrul'un yeğeni kaçırıldı...

Diriliş Ertuğrul yeni bölümüyle bomba gibi geldi. Yine savaş sahnelerinin bol olduğu dizide Ertuğrul Bey'in savaş hamlesi izleyenlerin ekranlara kilitledi. Başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın oynadığı Diriliş Ertuğrul 138.bölüm özeti yayınlandı. Peki sevilen dizi Diriliş'in yeni bölümünde neler ldu? Moğollarla savaş içinde olan Ertuğrul Bey hain planları ortaya çıkarıyor

Diriliş Ertuğrul 138.bölümü izle! Ertuğrul'un yeğeni kaçırıldı...
Diriliş Ertuğrul 138.bölümü izle! Ertuğrul'un yeğeni kaçırıldı...
GİRİŞ 07.03.2019 10:45 GÜNCELLEME 07.03.2019 10:45
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Diriliş Ertuğrul 138.bölümü yine nefes kesti. "Burada atacağımız her adımı bin yıl sonrasını bin yurt ötesini düşünerek atacağız" diyen Ertuğrul yeni planlarını açıklıyor. Peki Diriliş Ertuğrul 138.bölümünde neler oldu? 6 Mart çarşamba akşamı TRT 1 ekranlarında yerini alan olan Diriliş Ertuğrul'da "Zırhımız iman, pusatımız adalet, hedefimiz nizamı alemdir evelallah" diyen Ertuğrul Bey bu sözleriyle düşmanlarına korku salıyor. İşte Diriliş Ertuğrul yeni bölümü ve detaylı özeti.

Diriliş Ertuğrul 138 bölümünü izlemek için tıklayınız

 

 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL YENİ BÖLÜMÜNDE NELER OLDU?

Fragmanda göründüğü gibi Ertuğrul Bey, Keykavusu Moğollara vermiş ve Söğüt'ü geri almıştır. Fakat Ertuğrul Bey Keykavusu Moğolların elinde kurtaracaktır.

 

 

Peki Ertuğrul Bey Keykavusu aldıktan sonra Moğollar Söğüt'e yeniden saldıracak mı? İki ihtimal var;

Birinci ihtimal: Eğer Komutna Alıncak Cengiz Han'ın yasalarına bağlıysa önceden yaptığı anlaşmayı bozamayacaktır. 

Diriliş Ertuğrul 138.bölüm

İkinci ihtimal: Keykavusun kaçırılmasını Berke Han'dan bilinecek ve Keykavusun Ertuğrul Bey'de olduğunu ispatlanamayacak. 

Komutan Alıncak sır sandığını Hülagu Hana göndermiştir. Dragos, Ertuğrul Bey'in arkasından oyun kurarak sır sandığı Subutaydan almıştır. Dragos'un planı sandığın içinde ki bilgileri öğrenmek ve Moğollar'a altın karşılığında satmak olacaktır. Lakin Dragos işine yarar bilgileri bulamayacaktır.

Ertuğrul Bey'in saldırısında Keykavusu geri alacak, o cenkte Beybolat Bey'in en sadık Alp'i Yinal ölecektir. Komutan Alıncan ise hem Keykavusu hem de sandığı kaybetmesinden Beybolat'ı sorumlu tutacaktır. Baskılardan bunalan Beybolat Bey ise Ertuğrul Bey'in yeğeni Süleyman'ı kaçıracaktır.

Diriliş Ertuğrul 138 Bölüm

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 138.BÖLÜMÜ ÖZETİ

Hülagü Han’ın Sultan Keykavus’u idam ederek Türk obalarına gözdağı vermek istemesi üzerine komutan Alıncak onu Hülagü Han’a götürerek gözüne girmeyi amaçlıyordu. Ertuğrul Bey ise bu planı bozarak Sultan Keykavus’u kaçırıp, Komutan Alıncak’a büyük bir darbe vurmuştu. Komutan Alıncak, Ertuğrul Bey’den şüphelenip Kayı obasını bassa da Ertuğrul Bey Moğollar’ın arasına soktuğu gizli casusu Mergen sayesinde, Sultan’ı Berke Han’ın kaçırdığına inandırmıştı
 
Selcan’ın kendisine attığı tokadı sindiremeyen Sırma, Selcan’a hançerle saldırmış fakat kendini savunmaya çalışan Selcan, Sırmay’ı yaralamıştı.

Bu olayı öğrenen Beybolat Bey, sinirinden deliye dönmüş, yargısız infaz yaparak Selcan’a kırbaç cezası vermek istemişti. Ertuğrul Bey ise son anda yetişip bu duruma engel olup Selcan’ı yeniden adil bir şekilde yargılayıp İlbilge’nin verdiği ifadeyle de suçsuz olduğunu ortaya çıkarmıştı.
 
Ertuğrul Bey, Alıncak’a Moğollardan çalınan altınları verme sözüyle obasını geri almıştı. Alıncak’ın amacı ise altınları aldıktan sonra Ertuğrul Bey’i öldürmekti. Ertuğrul Bey bu oyunu anlayıp Komutan Alıncak’a yeni bir hamle yapmış ve onlardan kaçırdığı Sultan Keykavus’u onlara teslim edeceğini söylemişti. Komutan Alıncak da tüm itibarı bu meseleye bağlı olduğu için bu durumu mecburen kabul etmişti.

Diriliş Ertuğrul 138.bölüm

Peki, Ertuğrul Bey Sultan Keykavus’u Alıncak’a teslim edecek midir?

Selcan ve Sırma arasında yaşanan meselelerden sonra sular duracak mıdır? Söğüt’ü geri alan Ertuğrul Bey’i ne gibi gelişmeler beklemektedir? Ertuğrul Bey’in hamleleriyle köşeye sıkışan Komutan Alıncak’ın yeni hamlesi ne olacaktır? Obasını ve Söğüt’ü geri alan Ertuğrul Bey’e karşı Beybolat ne yapacaktır?

YORUMLAR 7
  • ilker 5 yıl önce Şikayet Et
    ac kapa artema , her hafta biri kaciriliyor adam gibi senaryo yazin artik ,tarihde ne muhtesem gercek olaylar var onlardan esinlenin biraz bu ne yaa
    Cevapla
  • Zbu 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu senaryoyu adam gibi yazın hep aynı kısır döngü.Hiçmi tarihi dizi izlemediniz çıtayı gittikçe yükseltin.Seyirciye diğer Türk obalarını en azından gösterin
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardes bir dirilis hayrani olarak dusuncene katiliyorum. Biz Hepsini Oguz bildik, super olur. Suleyman sahli bolumlerde Tore ve Toy onplandaydi, simdi neredeyse eser yok, toy yok, muhalafet yok, yazik.
    Cevapla
  • hayran 5 yıl önce Şikayet Et
    istemeyen izlemesin kimse size silah zoruyla izletmiyo
    Cevapla
  • Mehmet77 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir sefer de kimse kacirilmasin.hep senaryo kacir kurtar biktik
    Cevapla
  • isimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • poyraz 5 yıl önce Şikayet Et
    sen izleme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı